Nu ook luxe Aquanaut te huur in Streefkerk aan de Lek

Een luxe Aquanaut motorjacht huren in Friesland en Duitsland kan al vele jaren, maar in het oer-Hollandse rivierenland was dat nog niet mogelijk. Door de verkoop van een zeer luxe Aquanaut Drifter CS met achterkajuit door Aquanaut Yachting Holland in Sneek aan Arie Verkerk van Yachtcharter Streefkerk in Streefkerk aan de Lek kan dat in het vaarseizoen 2018 wel. Een vaarbewijs is niet nodig.

Verkerk heeft de 13 meter lange boot, de Aquila, afgemeerd in de jachthaven van Streefkerk. Het jacht is uitgevoerd als een luxe eigenaarsschip. Het heeft bijvoorbeeld twee tweepersoons royal class hutten met een aan drie zijden omloopbaar bed, een zogenaamd Frans bed, en een eigen toilet, een uitstekend geoutilleerde keuken, een boeg- en hekschroef, een loungeachterdek met een wegneembare overkapping, een wasmachine en digitenne. Door de eenvoudige ombouw van een zitgroep kunnen twee extra slaapplaatsen gecreërd worden, ideaal als twee of drie generaties samen op pad willen.

Old Holland Tours
Verkerk, bekend met het noordelijke vaarwater: “Het huren van een motorjacht als varende vakantiewoning neemt ieder jaar toe en daarmee ook de wens om andere vaargebieden dan de bekende Friese en Overijsselse meren te verkennen. Juist Zuid-Holland, Utrecht en West-Brabant bieden pleziervaarders unieke bereikbaarheid van beroemde bezienswaardigheden, zoals de molens van de Kinderdijk, en monumentale stadscentra. Schiedam, Leiden, Gouda, Schoonhoven, Nationaal Park De Biesbosch en de Oranjesteden Dordrecht, Delft en Willemstad zijn wereldberoemde must sees.”
De Aquanaut-verhuurder heeft een paar top vaarroutes van een week ontwikkeld. Deze Old Holland Tours beginnen en eindigen in de haven van Streefkerk. “Wat velen niet weten is dat je hier de ruimte hebt om te varen. In de zomer filevaren, dat kom je hier niet tegen. In bijna alle oude steden kun je in het centrum aanleggen en vanaf de ligplaats de toppers van Holland bekijken. Met zo’n luxe jacht als de Aquanaut Drifter verblijf je eerste rang; geen hotel kan daar tegenop. Het bijzondere van mijn boot is ook de doorvaarthoogte, variabel tussen de 2,40 en 3,80 m. Dankzij de krachtige Perkins M150Ti van 148 pk leveren sterke stromingen geen problemen op. Bovendien vertel ik iedere huurder bij aankomst de fijne kneepjes van het varen in rivierenland, dat echt niet zo moeilijk is als vaak wordt gedacht. Wie wil kan een halve of hele dag speciale vaarinstructie krijgen.

Boeken
De Aquila gedoopte Aquanaut Drifter CS is te boeken bij Aquanaut in Sneek (https://www.aquanaut.nl/jachtverhuur/aquila). Het verhaal achter de Aquila en de toekomstplannen van de heer Verkerk vindt u op de website www.yachtcharterstreefkerk.nl

terug