Binnen 1 tot 3 maanden de boot verkopen met SchipVeiling

De boot snel verkopen tegen de maximale prijs. Dat is wat de meeste bootverkopers voor ogen hebben. SchipVeiling helpt daarbij. In samenwerking met de beste jachtmakelaars en het grootste veilingplatform van Europa worden schepen binnen één tot drie maanden verkocht tegen het hoogste bod.

Steeds meer bootverkopers profiteren van een succesvolle verkoop van plezierjachten via een online veiling. Is de jachtmakelaar dan overbodig? Zeker niet! SchipVeiling werkt bij voorkeur juist actief samen met de jachtmakelaar. De kennis, expertise en het netwerk van de jachtmakelaar worden gecombineerd met het internationale bereik van BVA Auctions en de deskundige begeleiding van SchipVeiling. Daarbij is de samenwerking met de jachtmakelaar nu nog gemakkelijker door de zogeheten ‘Co-Brokerage functie’ die softwarehuis YachtFocus heeft ontwikkeld. Hiermee kan de bootinformatie gemakkelijk en snel onderling worden uitgewisseld, waardoor de bootadvertentie binnen een mum van tijd op alle websites uit het netwerk verschijnt.

Sleutel tot succes

SchipVeiling zorgt voor een optimale koppeling van marketing én sales. Eerst wordt het schip gedurende 1 tot 3 maanden onder de aandacht gebracht bij BVA Auctions met 5,2 miljoen maandelijkse site bezoekers en 1,2 miljoen geregistreerde bieders. Ook het gehele netwerk, de marketingkanalen en het zoekbestand van de jachtmakelaars worden benut. Daarbij wordt het schip geadverteerd op 53 internationale nautische websites en op de sociale media. Vervolgens komt de kracht van de veiling: het is nu of nooit. Potentiële bieders worden geactiveerd door het lage startbedrag in combinatie met het vaste verkoopmoment.

Twee jaar na de start van dit revolutionaire concept zijn er ruim 80 schepen verkocht en bedraagt het verkooppercentage 85% van de geveilde schepen.

Nieuwe website
Meer informatie is te vinden op de nieuwe website www.schipveiling.nl.

terug