EOC voortaan maandelijks aanwezig in België

EOC scheepsverzekeringen, met vestigingen in Meppel en Zwijndrecht,  is ook internationaal meer en meer aanwezig.  Sinds een paar maanden is de onderlinge scheepsverzekeraar regelmatig te vinden in de haven van Antwerpen.

In een spreekkamer staan directeur leden Ton van Dongen en hoofd schade Jozien van der Waal de Belgische leden en relaties te woord en kan snel worden gereageerd als er offertes met andere binnenvaartondernemers dienen te worden besproken.  Met de regelmatige aanwezigheid in België is EOC niet alleen beter  bereikbaar voor de huidige leden, maar wordt ook ingezet op een verdere groei van de markt bij haar zuiderburen.

Ton van Dongen: ‘We komen met deze aanwezigheid  in België tegemoet aan de wens van de Belgische leden om gemakkelijk aanspreekbaar te zijn. Natuurlijk zijn we al 24/7 bereikbaar via telefoon en mail, maar het is ook heel belangrijk om de leden te kennen. We staan letterlijk dichtbij onze leden en nu dus ook in België.’

Makelaars
EOC is in de persoon van Ton en Jozien maandelijks op een vrijdag aanwezig aan Havennummer  140, nabij scheepswerf Moordtgat.  Ton van Dongen:  ‘Zowel Jozien als ik hebben veel relaties en kennen veel scheepseigenaren in België. Sommigen zijn EOC lid, maar een aardig aantal nog niet. We werken met meerdere Belgische makelaars samen, maar het is belangrijk om zelf in de Belgische markt aanwezig  te zijn.’

Aan boord
Aan Haven 140 zitten volgens Van Dongen ook veel andere toeleveranciers voor de scheepvaartbranche. ‘Het is een vrij drukke plaats in de haven en er is veel bedrijvigheid. Het komt dan ook regelmatig voor dat we bij leden aan boord stappen.  Dat is toch anders dan wanneer je elkaar op een beurs spreekt. We zijn voorbeeld al sinds jaar en dag aanwezig op de Open Scheepvaartdagen in Antwerpen, maar we zijn ervan overtuigd dat dit een goede aanvulling is. Het ledenbelang staat bij ons als onderlinge altijd voorop en dat betekent dat je dichtbij je leden moet staan.’

Andere tijden
Qua taakverdeling is Van Dongen verantwoordelijk voor relatiebeheer en het verzekeringstechnische advies. Van der Waal is op haar beurt druk met de schadezaken, contacten met relaties en de onderhandelingen met de werven voor schades en reparaties. Van Dongen: ‘ Sommige zaken veranderen in de wereld ; zo gaat het Nederlands elftal tegenwoordig met knikkende knieën het veld op als ze tegen de Roode Duivels moeten spelen. Dat was ooit anders… Misschien is nu de tijd rijp dat meer  Belgische binnenvaartondernemers zich in de nabije toekomst bij EOC gaan verzekeren. We hopen natuurlijk dat steeds meer bekend wordt dat wij maandelijks in Antwerpen te vinden zijn.’ In principe is EOC elke laatste vrijdag van de maand tijdens kantooruren beschikbaar, maar voor de zekerheid kan men contact opnemen met  Jozien van der Waal  (0610-562415) of Ton van Dongen (0620-879884).

Lees meer op: www.eoc.nl

terug