Hypotheken Centrum Lemmer vergroot maximale leencapaciteit voor bootkopers

Hypotheken Centrum Lemmer heeft een nieuw jachtkrediet voor haar Nederlandse klanten. In april voerde Hypotheken Centrum Lemmer enkele testcases uit met jachtkredieten met een looptijd van twaalf jaar en een vaste rente. De maximale leencapaciteit werd hierbij niet berekend over het nettoloon, maar over het brutoloon. Hierdoor viel in 40% van de gevallen de maximale leencapaciteit hoger uit.

Na de succesvolle testcases is de lening officieel ingevoerd in het aanbod van Hypotheken Centrum Lemmer. De lening is bedoeld voor zowel booteigenaren die werken in loondienst als zelfstandigen. Max Dalsheim van Hypotheken Centrum Lemmer licht toe: “Door de langere looptijd zijn de maandlasten ook behoorlijk lager dan de standaard tienjarige looptijd. We starten met een maximale verstrekking van € 75.000,-. Deze lening kan te allen tijde boetevrij worden ingelost.” Meer informatie over de rentetarieven is verkrijgbaar via Hypotheken Centrum Lemmer.

Testcases gezicht voor onbeperkte financieringen
Aanvullend is Hypotheken Centrum Lemmer op zoek naar nog enkele testcases in Nederland om ‘onbeperkt’ te financieren. Dalsheim: “Wij zijn zeer actief in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland met een lease constructie waarbij wij 75% van de koopsom van het jacht financieren en hiervan tevens maximaal 35% van de koopsom als aflossingsvrij kunnen verstrekken. De financieringsmaatschappij wil onder voorbehoud Nederlanders financieren, maar dan moet eerst alles in het Duits worden aangeleverd.” Ook over deze vorm van kredietverstrekking is meer informatie verkrijgbaar bij Hypotheken Centrum Lemmer.

Extra korting op verzekeringen
Naast kredietverstrekkingen is Hypotheken Centrum Lemmer ook actief met watersportverzekeringen. De premiestelling van deze verzekeringen is recent aangepast. Max Dalsheim van Hypotheken Centrum Lemmer licht toe: “Bij de watersportverzekeringen kan bovenop de maximale 40% no-claimkorting die wij weggeven nogmaals 10% extra korting worden verleend op de premie. Wij behoren dan hiermee tot één van de scherpste aanbieders in de markt. Deze kortingen gelden voor jachten tot € 2.000.000,- verzekerde waarde. Voor hogere bedragen worden er andere premies afgegeven.”

Meer informatie op: www.hypothekencentrumlemmer.nl

terug