Belgian Boat Show nu ook naar Knokke en Breskens

In aanloop naar haar dertigste editie breidt Belgian Boat Show haar activiteiten uit. Van een statische beurs in de hallen van Flanders Expo in Gent wordt er ook een interactief voorjaars strandevenement in Knokke Heist georganiseerd en een najaars ‘in water’-presentatie van kajuitjachten in de jachthaven van Zeeuws-Vlaamse Breskens. Dat werd vorige week voorgesteld in de Jachthaven van Breskens.

“Drie decennia geleden startte de Belgian Boat Show als een initiatief dat de sectoren watersport, waterrecreatie en watertoerisme gemeenschappelijk op de kaart van de vrijetijdsbeleving zette” zegt Christophe Coseyns, Head of Boat show. “Ondertussen is zowel de sector als de vrijetijdbeleving geëvolueerd en is het dus tijd om deze uitstraling 365 dagen uit te dragen. Naast het interactiever maken van de beurs in Gent, zoeken we dus ook het strand en de jachthaven op. De Belgian Boat Show komt naar het water!”.

Beach- en brandingsporten uitproberen in Knokke -Heist
Belgian Boat Show Beach verzamelt een grote vloot aan sportcatamarans, kite- en surfmateriaal die iedereen gratis kan uitproberen tijdens het weekend van 13 en 14 mei bij Anemos, VVW Heist in Knokke Heist. Ervaren begeleiders helpen iedereen om hun eerste zeil-, kite-, of surfervaring te laten beleven.

Staalkaart van plezierboten bezoeken in Breskens
Belgian Boat Show Float is de eerste editie van een ‘in water’ show met voornamelijk kajuitjachten die zal plaats vinden van 28 september tem 1 oktober 2017. Een uitgelezen moment voor de Jachthaven Breskens BV, de uitbaters van de bekende jachthaven aan de monding van de Schelde in Zeeuws-Vlaanderen. Lex Verstraete, een van de directeuren van Jachthaven Breskens bv, hierover: “Onze streek vijzelt het toerisme is hoog tempo op. Het Belgian Boat Show Float evenement zal de kwaliteit van onze uitstekend gelegen jachthaven nog bekender maken. Het is bovendien een uitstekende gelegenheid om onze plannen voor de uitbreiding van de jachthaven met meer ligplaatsen maar ook interessante verblijfsperspectieven uit te rollen.”

Zowel vaste Belgian Boat Show exposanten als niet exposanten kunnen deelnemen met alle soorten van plezierboten – zowel motor- als zeilboten. De focus ligt op jachten van 10 meter lengte of groter.

BELGIAN BOAT SHOW – 30ste editie
Bij de presentatie van Belgian Boat Show ‘Beach’ en ‘Float’ werd het nieuwe campagnebeeld voorgesteld, waarmee de aanloop naar de feesteditie een extra dimensie krijgt: een relaxte en grenzeloze sfeer die de waterwereld zo kenmerkt.

Belgian Boat Show organiseert voor de dertigste keer de grootste, nationale beurs voor de watersport, het watertoerisme en de waterrecreatie van België. Buiten het professionele platform voor alle betrokken professionele en non-profit sectoren is het ook een belangrijke promotor voor de talloze activiteiten op, aan en in het water.

De dertigste editie van de Belgian Boat Show in Gent heeft plaats van 10 t/m 12 en van 16 t/m 18 februari 2018 in Flanders Expo Gent.

Meer informatie over de Belgian Boat Show op www.belgianboatshow.be

terug