Damarin bouwt op zonne-energie en richt club voor Damarin-eigenaren op

Damarin Jachtbouw uit Gouda is dit jaar niet op de HISWA Amsterdam Boat Show te vinden. De reden: het familiebedrijf heeft het te druk en heeft alle tijd nodig op de bestelde boten op tijd af te leveren. Dit bouwen doet ze sinds kort volledig op zonne-energie.

In januari 2017 heeft Damarin het volledige dak van de werkplaats laten voorzien van zonnepanelen. De dertig panelen leveren bij elkaar 7800 KW per jaar op. Dit is voldoende om het bedrijf van stroom te voorzien. Vanaf 2017 zijn alle Damarin’s dus CO2 neutraal gebouwd op zonne-energie. Daarbij start de werf aan de Hollandse IJssel een oplaadpunt voor electrische boten met behulp van zonne-energie. Naar eigen zeggen heeft de werf daarmee een Nederlandse primeur in handen.

Club voor Damarin-eigenaren
Diverse klanten hebben al eens interesse getoond in een club van Damarin-eigenaren. In januari van dit jaar heeft Damarin een start gemaakt met dit idee in de vorm van een Facebook-pagina.

De besloten groep maakt het mogelijk om met andere Damarin-eigenaren in contact te komen. De werf heeft al diverse ideeën voor uitjes: “Zo kan er bijvoorbeeld afgesproken worden om gezamenlijk vanaf de winterstalling naar de Reeuwijkse Plassen te varen. Of een weekendje een sloepenroute varen met gelijkgestemden. Maar we denken ook aan een gezamenlijke barbecue op een Vinkeveens eiland of misschien wel de Elfstedentocht per sloep.”

Meer informatie is te vinden op www.damarin.nl 

terug