Da Vinci Yachts pakt flink uit op HISWA Amsterdam Boat Show

Al meer dan 15 jaar is DaVinci Yachts actief in de jachtbouw en tijdens de komende editie van de HISWA Amsterdam Boat Show laat de werf een deel van de geschiedenis zien door met drie schepen aanwezig te zijn.

Als eerste schip is de voor “HISWA motorboot van het jaar” genomineerde DaVinci 35 E te zien. Het schip is pas afgelopen jaar als wereldprimeur vertoond en de verkopen van het model lopen goed, bouwnummer 4 is in aanbouw. Het door vele bladen geteste jacht is een alleskunner en oogstrelend mooi volgens Telegraaf Media. Ook Motorboot Magazine is erg positief over de ruimte, brede gangboorden en de geweldige vaareigenschappen.

Het tweede schip dat DaVinci Yachts meeneemt is de eerste gebouwde 32 ft. classic, welke 15 jaar geleden is gebouwd voor Dick Boon, de oprichter van ontwerpbureau Vripack. “Daar laten we een mooi stuk geschiedenis zien van meer dan 15 jaar ontwikkeling, of “Evolutie”, zoals werfeigenaar Erik van Veen het noemt. De letter “E” in de naam van de eerder genoemde aanwezige DaVinci 35 E staat hiervoor. Ook dit eerste schip is nog in uitstekende staat en is door de Friese werf voor de huidige eigenaar in topconditie gehouden. “Op dit schip is mooi te zien wat een kwaliteit er toen al werd geleverd bij DaVinci Yachts” zegt van Veen.

Het derde getoonde schip is de DaVinci 32 S. Een sportieve versie die wat meer een dagboot is dan de andere modellen van DaVinci Yachts. Dit luxe schip heeft een buitenkeuken, een ronde raampartij en voor DaVinci zeer opvallend, een doorloop in de spiegel naar het zwemplateau. Hierdoor vervalt de opbergruimte voor de achtertent die de meeste modellen hebben. Uitgevoerd met 2 x 170 pk diesel vaart dit schip met een topsnelheid van 65 km/h geweldig. Het is door Vripack ontworpen en dit bedrijf is expert voor onder andere onderwaterschepen. Met deze drie jachten toont Da Vinci een prachtige lijn schepen en mogelijkheden die zij te bieden heeft.

U kunt DaVinci Yachts vinden tijdens de beurs van 8-12 maart in de Amsterdam RAI op standnummer 05.224 en 05.128.

Lees hier meer over op www.davinciyachts.com

terug