Nieuwe hardtop-uitvoering Newport Bass maakt modellenrange compleet

Menken Maritiem presenteert op de HISWA Boat show de Newport Bass Hardtop. De Hardtop is het nieuwste model in de succesvolle lijn Newport Bass motorboten en kajuitsloepen. Na de HISWA show, die van 8 t/m 12 maart in de Amsterdam RAI gehouden wordt, is de boot op de werf in Ter Aar te bekijken.

Vele variaties en keuzemogelijkheden
Menken Maritiem heeft sinds 2004 al 70 Newport Bassen gebouwd. Door de jaren heen zijn diverse indelingen en uitvoeringen ontwikkeld. De klanten bepalen de positie van de stuurstand, kiezen voor een open of gesloten kajuit, voor 2 of 4 vaste bedden en voor vaste ramen of een buiskap. Met de Hardtop is nu ook een versie met gesloten stuurhuis leverbaar. Werfeigenaar Bernard Menken heeft hoge verwachtingen van het nieuwe model: “De Hardtop heeft grote openklappende teakhouten deuren. Daarmee is het buitengevoel behouden, terwijl je wel je vaarseizoen kan verlengen.” zo stelt hij. “We begonnen in 2004 met een forse kajuitsloep. Nu bieden we 32 verschillende uitvoeringen aan. Per saldo zijn er geen twee gelijk aan elkaar omdat we graag specifieke wensen invullen.”

Ook op snelheid zeer zeewaardig
Het V-vormige onderwaterschip maakt de boot zeer geschikt voor snelvaren. Ondanks de stevige waterverplaatsing van 5 -6 ton bereikt de boot met een 280PK dieselmotor een snelheid van 22 knopen (40km/h). “Als het snel moet, gaan we niet lichter bouwen.” legt Menken uit. “We ontwerpen en engineeren vanuit de gedachte dat de boot meer moet kunnen hebben dan de schipper. We bouwen de dichte versies onder CE categorie B en er varen enkele boten op de Oostzee. Dat zegt denk ik wel genoeg.”

Lees er meer over op www.menkenmaritiem.nl

terug