Contest Yachts plaatst 1.270 zonnepanelen voor duurzamere jachtbouw

Beter Duurzaam heeft de plaatsing van 1.270 zonnepanelen op twee panden van Contest Yachts uit Medemblik afgerond. Het project is gerealiseerd met SDE+-subsidie uit 2014.

De panelen leveren voldoende energie om jaarlijks 100 woningen te voorzien. Óf om 90% van het huidige energieverbruik van de jachtwerf op zich te nemen. Directeur Arjan Conijn van Contest Yachts geeft aan verheugd te zijn met deze nieuwe, schonere wijze van energiewinning die ook nog een kostenbesparing voor de werf zou opleveren. Conijn: “Het feit dat wij als jachtwerf minder gebruik zullen maken van het nationale elektriciteitsnet is niet alleen goed voor ons, maar ook voor de economie en het milieu.  Nederland staat bekend om haar vooruitstrevendheid op het gebied van duurzame energie en we zijn trots er trots op om hier op deze wijze aan te kunnen bijdragen. ”

De plaatsing van de panelen is vastgelegd op onderstaande video:

Meer informatie over de werf is te vinden op www.contestyachts.com

terug