Grootste editie Cannes Yachting Festival ooit trekt ruim 51 duizend bezoekers

Zondag 11 september sloot de 39e editie van Cannes Yachting Festival. Met maar liefst 630 getoonde boten behaalde Europa’s grootste in-water boatshow een nieuw record. Onder de boten bevonden zich 191 nieuwe modellen en 107 wereldprimeurs. In totaal kwamen hier 51.000 bezoekers en 666 journalisten op af.

De cijfers
De organisatie gaf aan dat met name het weekend zeer drukbezocht is en dat het aantal buitenlandse bezoekers bijzonder hoog was. De helft van de bezoekers kwam niet uit Frankrijk, waar de beurs gehouden werd. Ook de 530 standhouders toonden een mix van nationaliteiten. Zestig procent kwam uit veertig verschillende landen uit de hele wereld.

De boten varieerden in lengte van 2.10 tot 52 meter. Er zijn 140 boten geteld met een lengte van minimaal 20 meter. Naast de vele motorjachten wist de Franse beurs 120 zeiljachten te trekken. Gezamenlijk vulden de boten het 300.000 m2 tellende beursoppervlak, verdeeld over twee havens.

Volgend jaar wordt de beurs gehouden van 12 tot en met 17 september 2017. Meer informatie is te vinden op www.cannesyachtingfestival.com
Wie eerder een Franse beurs wil bezoeken, kan terecht op Nautic in Parijs. Deze beurs wordt van 3 tot en met 11 december gehouden in de overdekte beurshallen van Parijs.

terug