Steeler Yachts introduceert de NG36 S-line

Steeler NG 36Na de introductie vorige maand van de grootse S-line, de NG57, is afgelopen weekend de NG36 S-line te water gelaten.  In afmetingen is het de meest compacte Steeler tot nu toe met een lengte van 11.00 meter, breedte van 3.50 m en doorvaarthoogte van 2.50 m, maar qua comfort en styling pakt de NG36 groots uit: de kuip is voorzien van een hoogglans gelakte loungebank die in een handomdraai is te verstellen is naar een volwaardig zonnebed en de L-bank in de salon is voorzien van een  binnenvering – systeem  waardoor een bank in een boot nu eindelijk eens echt zo goed zit als thuis.  

Verder is de lay-out van deze  S-line voorzien van twee 2-persoonshutten, een gescheiden douche- en toiletruimte en een riante kombuis.

Kenmerkend voor de S-line modellen is de gepatenteerde ‘Steep High-flared Bow’ , een steile steven met hoge waaier en ruim boven de waterlijn geplaatste sprayrail. Deze boegvorm biedt vele voordelen zoals een hogere rompsnelheid door de langere waterlijn, geringer brandstof verbruik door de scherpe aansnijhoek, afwezigheid van de kenmerkende boeggolf (en buiswater)  voor stalen waterverplaatsers en natuurlijk veel meer binnenruimte waardoor de 36 voeter een interieur lay-out biedt vergelijkbaar met grotere jachten. Daarnaast is het esthetisch  fraai in combinatie met  de tumble-home spiegel en de sierlijke lijnen van de hand van yacht designer Martin Bekebrede.

Hans Webbink, eigenaar van Steeler Yachts: “ De S-line modellen verwijzen naar Style, Space, Speed, Silence, Safety en Seaworthyness. Op alle fronten proberen we te blijven vernieuwen en verbeteren om ons doel te bereiken:  Superieure motorjachten bouwen voor veeleisende klanten die alleen met het beste genoegen nemen. Op dit moment varen de S-line modellen van 17 en 11 meter, maar de NG41S, NG50S en NG52S Offshore zijn verkocht en in aanbouw. Voor ons een bewijs dat we op de goede weg zitten. We tonen de NG57 S-line en NG36 S-line op de de Hiswa te Water in Amsterdam, standnummer A28, en zijn natuurlijk heel benieuwd naar de reacties”.

Beknopte specificaties Steeler NG36 S-line, bouwnummer 1:
De NG36 S-line heeft een multiknikspant onderwaterschip en wordt  aangedreven door een (optionele) Yanmar 160pk lage toeren dieselmotor . Het conserveren en lakken gebeurt onder toezicht van een independent surveyor waarbij normen voor strakheid en glansgraad worden gehanteerd uit het topsegment. Het interieur is op klantwens gemaakt uit eikenhout. Zoals bij alle Steelers behoren dubbel (isolatie) glas , stoffering en bekleding naar keuze (ook in de kuip) , Corian bladen, LED verlichting met dimmers en een individuele CE certificatie tot de standaard uitrusting.

Steeler Yachts bouwt elk motorjacht volgens de standaard zoals beschreven in de Steeler Quality Challenge (zie www.steeleryachts.com).

terug