Super Lauwersmeer kondigt Discovery Flybridge aan

Super Lauwersmeer breidt de succesvolle Discovery-lijn uit met een derde model: de Discovery Flybridge. In aanvulling op de AC (achterkajuit) en OC (open kuip) biedt de Flybridge het beste van twee werelden: het gelijkvloerse karakter van de open kuip met het buiten kunnen varen van de achterkajuit. En, er wordt nog een nieuwe dimensie aan toegevoegd.

Die nieuwe dimensie wordt duidelijk zodra u vanuit de achterkajuit via de ergonomische trap naar het bovendek loopt. Eenmaal boven valt het overweldigende uitzicht op. Ga lekker languit liggen op de grote loungebank of neem plaats op de stoel bij de stuurstand. Waar u ook zit, u geniet van het onbelemmerde uitzicht rondom. Pak indien gewenst een lekker koud drankje uit de koelkast. Volop genieten van de zon? De bimini is in een handomdraai weg te klappen achter de loungebank waardoor deze keurig opgeruimd ligt.

Primeur: eerste Flybridge van Super Lauwersmeer
Klinkt als een droom toch? Dat is het ook voor de eerste kopers van de Discovery Flybridge. Zij kochten het schip vanaf tekening en dachten mee in het concept. Op de werf in het Friese Noordbergum wordt op dit moment gebouwd aan hun Discovery 45 Flybridge welke rond de zomer te water gelaten zal worden. Voor Super Lauwersmeer een primeur: het is de allereerste Flybridge in de ruim 45 jaar tellende geschiedenis van de jachtbouwer.

Uniek in haar soort
Super Lauwersmeer is met recht trots op haar derde Discovery-model. “De Flybridge is uniek in haar soort”, alsdus werfeigenaar Louis Jousma. “Een volledig uit staal vervaardigde Flybridge van 14 meter lengte die er ook nog eens oogstrelend uitziet. Dat is een unicum”, zo vertelt hij.

Passie, vakmanschap en innovatie
Zoals we van Super Lauwersmeer gewend zijn zit ook dit schip boordevol passie, vakmanschap en innovatie. Specifiek voor de Flybridge geldt bijvoorbeeld de zeer slanke trap welke amper afdoet aan het panoramische zicht vanuit de salon en de kuip. En wat te denken van de enorme stahoogte in het gehele schip, de grote bergruimten onder de kuip en in de salon, de ruime douchecabine en comfortabele voorzieningen als een wasmachine/droger, Quooker en vaatwasser.

Geoptimaliseerd onderwaterschip
Motorisch is er de keuze voor een 150 of 220 pk sterke dieselmotor. Mede dankzij een geoptimaliseerd onderwaterschip is het stalen jacht in staat om keurige verbruikscijfers te realiseren.

De Super Lauwersmeer Discovery Flybridge zal op de HISWA te Water 2016 als wereldprimeur worden gepresenteerd.

terug