Nieuwe Marex 310 wordt geïntroduceerd tijdens Oslo Boat Show

De geheel nieuwe Marex 310 zal worden geïntroduceerd tijdens de Oslo Boat Show in september 2016. De Sun Cruiser serie is sinds 1988 in het Marex programma in drie verschillende edities aanwezig geweest. 

Foto’s: De Boarnstream

Cockpit
Het cockpitgedeelte heeft een enorm zitgedeelte welke plaats biedt aan maar liefst 10 personen rond een grote klapbare tafel. Dit zitgedeelte kan eenvoudig omgebouwd kan worden tot een (zonne)bed. In vaarrichting is er voor dit zitgedeelte aan stuurboord de stuurstand met stuurbank, die plaats biedt aan 2 personen. Aan bakboord is een extra zit in vaarrichting. Het grote zwemplateau volgt de lijn van de eerdere nieuwe Marex modellen en is groot en praktisch. Zo kan men eenvoudig van en aan boord komen via het zwemplateau bij achter- en zijwaarts aanmeren. Verder zijn er 2 grote bakskisten welke ook als bankje gebruikt kunnen worden. Het voordek is makkelijk en veilig te bereiken dankzij de brede gangboorden.

Onderdeks
De kombuis is te bereiken via 2 treden vanuit de cockpit en bevindt zich aan bakboord. Deze is voorzien van spoelbak, kooktoestel en grote (170 L) koelkast. Verder is er voldoende opbergruimte. Aan stuurboord is de middenhut met een tweepersoonsbed van 1,60 m. breed en een lengte van 2,00 m. Er zijn diverse ramen die mede zorgen voor voldoende ventilatie. Bij de ingang van de hut is een klein zitgedeelte en een stahoogte van 1,91 m. dat omkleden veraangenaamd. Deze zelfde stahoogte is in de voorhut aanwezig waar tevens een groot tweepersoonsbed en diverse kastruimte te vinden zijn. Tussen beide hutten aan stuurboord bevindt zicht de natte cel met wasbakje, douche en toilet.

Varen
Dankzij de standaard Volvo Penta D4- 300 pk dieselmotor is de Marex 310 niet alleen te gebruiken op kleine wateren, maar zeker ook geschikt voor het grote water en de rivieren. De snelheid kan dankzij het motorvermogen eenvoudig aan stroming en golfslag worden aangepast. De voortstuwing wordt verzorgt door een z-drive van Volvo Penta met duoprop voor maximale efficiency en trimmogelijkheden. De stuurstand is overzichtelijk en ergonomisch vormgegeven. Er is rekening gehouden met ruimte om extra apparatuur in te bouwen.

Innovatief
Zoals iedere Marex is ook de nieuwe 310 erg praktisch en vol kleinere en grotere innovaties. Vaak is het probleem van een open boot, dat het enige tijd kost om deze geheel af te sluiten met diverse losse tentdelen. Bij de Marex 310 behoort dit ‘gedoe’ tot het verleden. In de dakconstructie is namelijk een schuifdaksysteem geïntegreerd. Dit bestaat uit twee schuifgedeelten. Eén aan de voorkant en één aan de achterkant van de instrumentendrager. De schuifdaken kunnen in verschillende posities vastgezet worden. De rest van de tent zit verstopt in de opbouw en hoeven dus niet ingeritst te worden. Deze is namelijk vanuit de opbouw als een gordijn rondom dicht te trekken.

Specificaties
Rompvorm: V
Lengte: 9,64 m
Breedte: 3,24 m
Diepgang: 1,07 m
Gewicht (leeg): 4500 kg
Slaapplaatsen: 4+2
Dieseltank: 500 l
Watertank: 280 l
Vuilwatertank: 150 l
Accucapaciteit: 4x 95 Ah + 1x 95 Ah
Breedte gangboorden: 25 cm
Stahoogte: ca. 1,91
CE categorie: B

De Boarnstream International Motoryachts heeft sinds de jaren ‘70 een sterke relatieband met Marex en is sinds 2002 exclusief dealer voor de Nederland.

Meer informatie vindt u op Verkoop-boarnstream.com

terug