Jubilerende Sloepenmarkt in Grou organiseert lente event

Op 7 en 8 mei viert de Sloepenmarkt haar 10-jarig bestaan. Tijdens dit jubileumweekend organiseert de specialist in sloepen een ‘lente event’ met 16 andere bedrijven op nautisch-, technisch- en lifestylegebied.

Na de succesvolle primeur in 2015 is dit de tweede keer dat het Lente Event wordt georganiseerd. In de showroom van De Sloepenmarkt kan men het diverse aanbod van gebruikte sloepen en motorboten op het gemak worden bekeken. Ook is het mogelijk om een kijkje in de werkplaats te nemen. Naast het bootaanbod is er ook aandacht voor auto’s en campers. Zo toont ABD Renault een aantal modellen en is ook Bakker Campers aanwezig met een veelzijdig aanbod. Het genootschap ‘De Daemes op de golven & De Heeren op het water’ is beide dagen aanwezig met een grote stand om de gasten te laten beleven in vorm en beeld wat het gevoel op het water nu eigenlijk is. Hun platform biedt de mogelijkheid om sloepvaarders hun watersportervaringen en verhalen met elkaar te delen. Gedurende het weekend vaart de promosloep een ‘rondje Grou’. Verder is er een culinaire proeverij met op ambachtelijke wijze gerookte paling en is er een  ‘Nautische winkelstraat’ met de nieuwste nautische lifestyle-producten. Voor de kinderen staat er een luchtkussen klaar.

Kwaliteit boven alles
Vanuit Grou werkt de Sloepenmarkt met een team van 9 mensen aan de aan- en verkoop en bemiddeling van jong gebruikte sloepen, cruisers en motorboten. Door de aantrekkende economische omstandigheden neemt de verkoop van sloepen en motorboten in het midden- en hogere segment snel toe. De Sloepenmarkt profiteert hier sterk van vanwege de filosofie dat kwaliteit boven alles gaat. Daarbij bedient De Sloepenmarkt niet alleen de Noordelijke Nederlandse markt. Meer dan de helft van de in- en verkoop van sloepen en motorboten vindt plaats aan klanten in Midden- en West-Nederland.

Uitbreiden op Duitse markt
De Duitse markt is het volgende doel. Nu al weten regelmatig Duitse bootliefhebbers de weg te vinden naar Grou om een sloep of motorboot te kopen of te verkopen. Doelstelling is dat aantal op korte termijn fors te gaan uitbreiden. De Sloepenmarkt wordt daarmee steeds meer een internationale speler als het gaat om bootbemiddeling in het midden- tot hoge segment. De nieuwe website van de Sloepenmarkt speelt hier duidelijk op in door haar meertaligheid en wervingscampagnes in Noord- en West-Duitsland.

Een voorschot op groei in de nabije toekomst is reeds genomen door de aankoop van een aangrenzend perceel van 4000 m2. De huidige capaciteit van 8000 m2 en showroom met 80 boten kan daarmee eenvoudig worden vergroot.

Meer informatie is te vinden op www.sloepenmarkt.nl

terug