Onbreekbaar servies uit assortiment van ARC Marine wint belangrijke Design Award

Een revolutionaire aanwinst voor de watersportmarkt: onbreekbaar servies met porseleinen glans dat niet krast, niet van de tafel glijdt en geschikt is voor de vaatwasser én magnetron. Palm Products ontwierp dit innovatieve Sorona servies en won daarmee dit jaar de Red Dot Design Award.

Robert Wilson, de man achter het Australische label Palm Products, wilde een servies op de markt brengen dat – in tegenstelling tot melamine en plastic – supersterk, kraswerend en ecologisch vriendelijk is. Dit resulteerde in de Sorona collectie. Sorona is de naam van het materiaal waaruit de borden en kommen zijn vervaardigd. Dit materiaal is niet alleen kraswerend en sterk, maar ook voor 35% hernieuwbaar doordat er maïsafval in verwerkt zit. Het strak moderne servies heeft een porseleinen glans en is voorzien van een antislip gekleurde ring waardoor de borden en kommen niet van de tafel kunnen glijden. Dankzij de unieke samensmelting van design, innovatie, kwaliteit, functionaliteit en duurzaamheid werd het Sorona servies dit jaar bekroond met de Red Dot Award voor de categorie ‘Product Design’.

Al eerder bewees Robert Wilson dat design & functionaliteit heel goed samengaan. Zijn Marc Newson Unbreakable Drinkware Collection won in 2014 dezelfde Award. Deze onbreekbare designglazen matchen perfect bij het Sorona servies waardoor Palm Products het mogelijk heeft gemaakt om aan boord stijlvol en tegelijkertijd duurzaam te dineren.

Het Sorona servies en de Marc Newson Unbreakable Drinkware Collection zijn verkrijgbaar bij de dealers van ARC Marine en op www.arcmarine.eu

terug