Gebroeders van Enkhuizen start met bootdeelconcept

Het is een maatschappelijke trend: gezamenlijk bezit. Zo is het delen van een vakantiewoning of auto al gangbaar. “Ook steeds meer mensen tonen belangstelling voor het delen van een boot,” zo merkt Gebroeders van Enkhuizen uit Makkum op.  De werf uit Makkum is enthousiast over deze nieuwe manier van bootbezit en biedt daarom een HISWA Boatshare Overeenkomst aan, waarbij meerdere mensen samen één boot bezitten of één eigenaar middels een systeem met abonnementhouders de boot deelt.

“Lagere kosten en behoud van plezier. Het is een mooie manier om de watersport in het algemeen voor een groter publiek toegankelijker te maken. En wat te denken van die ene prachtige boot die financieel nu ineens wel haalbaar is,” aldus de werf.

HISWA Boatshare
Maximaal vier eigenaren delen een boot met elkaar. Dat kan een zeiljacht of een motorboot zijn. Daar horen goede afspraken bij. Hiervoor is een HISWA-overeenkomst opgesteld waarin de rechten en plichten voor alle partijen duidelijk zijn. Aanvullend kunnen er afspraken gemaakt worden over het gewenste serviceniveau zoals het onderhoud, tussentijdse reiniging en een ligplaats in de haven behoort tot de mogelijkheden.

Abonnement
Bij een abonnement is er één eigenaar met maximaal vier vaste abonnementhouders. Abonnementhouders betalen een vast bedrag per maand en hebben recht op een bepaald aantal vaardagen per jaar, in verschillende seizoenen. Voor de eigenaar levert zijn/haar schip een rendement op, in plaats van kosten.  Veel bootbezitters hebben vaak te weinig tijd om het jacht rendabel te gebruiken, op deze manier is er toch een eigen bezit en worden de kosten beperkt. In de abonnementsovereenkomst wordt uitgegaan van een abonnementsduur van vijf jaar, zodat de inkomsten vast staan. Hierin worden ook de kosten voor ligplaats, onderhoud en schoonmaak opgenomen.

Goede match
Voor zowel de Boatshare overeenkomst als de abonnementsvorm is het belangrijk de juiste personen bij elkaar te brengen. Gebroeders van Enkhuizen geeft aan gelijkgestemden met elkaar in contact te kunnen brengen. Bij voldoende inschrijvingen op een bepaald type schip wordt er een informatiebijeenkomst georganiseerd. Gegevens zullen daarbij nooit aan derden worden verspreid.

Informatiebijeenkomst “Gedeeld bootbezit”
Het gedeeld bootbezit is iets geheel nieuws. Vandaar dat Gebroeders van Enkhuizen op 26 mei 2016 vanaf 20.00 uur een informatiebijeenkomst organiseert. Mocht u geïnteresseerd zijn in gedeeld bezit en/of de informatiebijeenkomst willen bezoeken dan kunt u dat aangeven via www.gebrvanenkhuizen.nl

terug