Nieuwe lijn Enk-Sail zeiljachten rekent af met het “keldergevoel” bij zeiljachten

De nieuwe lijn Enk-Sail zeiljachten van Gebroeders van Enkhuizen uit Makkum rekent af met het “keldergevoel” bij zeiljachten. De Enk-Sail is een modern gelijnd zeiljacht met een dekhuis en een variabele diepgang.

Noordkaper zeiljachten
Gebroeders van Enkhuizen uit Makkum is bekend als jachtbouwer van de Noordkaper zeiljachten; een lijn stoere stalen, tijdloze zeiljachten met een fraai dekhuis naar ontwerp van Martin Bekebrede. Steeds vaker kreeg de werf verzoeken voor een moderner zeiljacht van aluminium. Daarom heeft Gebroeders van Enkhuizen samen met Sea Level Design een nieuwe lijn zeiljachten ontwikkeld. De bouwervaringen van de afgelopen jaren en de feedback van Noordkaper eigenaren is vertaald naar een nieuwe moderne lijn aluminium zeiljachten. Wel zijn het geliefde pilothouse en de centreboard kiel meegenomen in het ontwerp van de Enk-Sail.

Open indeling
Bijzonder in de Enk-Sail is de indeling waarbij de eigenaars hut midscheeps geplaatst is en je vanuit het bed over het water kunt kijken door de ramen in de romp. De kombuis bevindt zich bovendeks in het dekhuis en door de mogelijkheid om de achterpui te laten zakken is er tijdens het koken zelfs direct contact met de mensen in de kuip. De Enk-Sail neemt voorgoed afscheid van het ‘keldergevoel’ bij zeiljachten.

Gebroeders van Enkhuizen staat internationaal bekend om haar perfectie in technische installaties. In de Enk-Sail is dan ook een ruime technische ruimte aanwezig waarbij de installatie keurig is weggewerkt. Er wordt in het ontwerp innovatief met de ruimte omgegaan. Het interieur van elk schip wordt qua lay-out en styling geheel naar de wens van de opdrachtgever gebouwd.

45 tot 70 voet
Momenteel is de Enk-Sail 50 als basisontwerp getekend, maar het schip zal doorontwikkeld worden in een lijn zeiljachten van 45 tot 70 voet. De eerste reacties zijn volgens de werf positief en Gebroeders van Enkhuizen hoopt op korte termijn te kunnen beginnen met de bouw van de eerste Enk-Sail.

Kijk voor meer informatie over de Enk-Sail zeiljachten van Gebroeders van Enkhuizen op www.gebrvanenkhuizen.nl

terug