Tornado Sailing presenteert twee primeurs van Delphia op Boot Holland

De Poolse werf Delphia wordt binnenkort groots vertegenwoordigd op Boot Holland. Tornado Sailing, importeur voor de Benelux, is dit jaar met twee stands aanwezig op de Friese bootshow. De zeiljachten van Delphia worden op de vertrouwde plek in de Friezenhal gepresenteerd, de motorjachten zijn te vinden aan de motorbotensteiger. Onder de vijf getoonde schepen vallen ook twee primeurs: de Delphia 46DS en de Delphia Escape 1150 Voyage.

Beide jachten waren afgelopen week al op Boot Düsseldorf te bewonderen en kregen daarbij veel bekijks. Met de deelname aan Boot Holland worden de nieuwe telgen van de Delphia-familie nu ook aan het Nederlandse publiek getoond. Jurre Jan Muurling, directeur van Tornado Sailing licht toe: “Boot Düsseldorf was voor ons wederom een succes. Beide primeurs werden door het internationale publiek met opvallend veel enthousiasme ontvangen. We zijn dan ook zeer benieuwd naar de reacties op Boot Holland.”

Delphia 46DS – high-end schip met center cockpit
Met de Delphia 46DS brengt de werf een modern zeiljacht met midden cockpit en een grote hoeveelheid binnenruimte op de markt. Een bijzondere eigenschap van de 46-voeter is dat deze met de kiel omhoog slechts 1.30 meter diep steekt, waarmee het jacht vrijwel overal kan varen en zelfs kan droogvallen op de wadden. De Delphia 46DS is uitgevoerd met een kombuis aan bakboordzijde die op gelijke hoogte komt in de salon. Dit in tegenstelling tot de voorgaande 46-voeters van Delphia waarbij de kombuis nabij de achterhut gesitueerd was. Het ruim opgezette interieur van de Delphia 46DS is ontworpen door Birgit Schnaase. Het interieur is licht, straalt luxe uit en is voorzien van allerlei praktische oplossingen. De Delphia 46DS is verkrijgbaar vanaf € 321.376,- inclusief 21% BTW.

Delphia Escape 1150 Voyage – leven en varen vanaf één locatie
De tweede primeur valt onder het motorjachtensegment. De Delphia Escape 1150 Voyage is het nieuwste model in de Escape-range. De nieuwe Delphia 1150 Voyage is een volwaardige glijder en kan net als de Delphia Escape 1100S worden uitgevoerd met extra PK’s. Het grote verschil met de Delphia Escape 1100S is dat het leven en varen vanaf één locatie is gerealiseerd. Zo zijn de salon en de kombuis bovendeks en is ook de stuurstand geïntegreerd in de salon. De grote raampartijen zorgen voor een wijds uitzicht vanuit de salon wat het gevoel van vrijheid moet benadrukken. Onderdeks zijn de twee tweepersoonshutten en nattecel gepositioneerd. Aan dek is het royale zonnedek standaard op de boeg te vinden. Optioneel is de bank op het achterdek om te bouwen tot een zonnedek met iets meer privacy. Daarnaast is het mogelijk het schip met een flybridge te bestellen. De Delphia Escape 1150 Voyage kent een introductieprijs van € 152.000,-

Brede range
Naast de nieuwste modellen neemt Tornado Sailing ook de Delphia 16, Delphia 26 en Delphia Escape 1080S mee naar de bootshow in Leeuwarden. Hiermee wordt van 12 tot en met 17 februari op Boot Holland een brede range Delphia-jachten getoond. Het instapmodel de Delphia 16 is daarbij de trainingsboot voor de beginnende zeiler, geschikt voor jong en oud. De Delphia 26 kennen we al langer, maar blijft een favoriet onder de zeilers. De racer is in 2009 genomineerd voor de titel Europees jacht van het jaar en is met een lengte van 7.79 meter één van de kleinste modellen in de reeks snelle kajuitzeiljachten. Ondanks de beperkte grootte biedt het zeiljacht slaapruimte voor vijf personen. Het vijfde jacht op de beurs, de Delphia Escape 1080 Soley, is ontwikkeld voor zowel de particuliere markt als voor charterdoeleinden. Dit motorjacht is met de CE certificering B is ook geschikt voor overzeese tochten.

Meer informatie over Tornado Sailing is te vinden op www.tornado-sailing.nl
Meer informatie over Boot Holland is te vinden op www.boot-holland.nl

terug