Samenwerkingsverband Nautic World nieuwe ‘full service jachtmakelaar 2.0’

Sinds februari 2016 zet Nautic World vanuit Nederland koers als moderne full service jachtmakelaar. De dienstverlening start met de aan- of verkoopbegeleiding van een jacht, zowel nationaal als internationaal. Vervolgens biedt Nautic World de mogelijkheid om het volledige management en onderhoud van de boot te verzorgen. Daarbij gaat het om maatwerk. De nieuwe onderneming uit Drimmelen heeft alle noodzakelijke kennis aan boord, dankzij de krachtenbundeling van vier gerenommeerde watersportbedrijven.

Begin februari 2016 ondertekenden Joeri Saly en Pieter van Blitterswijk (Nautic World), Gideon Messink (Seaport Sailing Yachts), Piet Smet en Niels Gijzel (Roompot Marina Yacht Service) en Tjeerd Klouwers (Messink Yachting) de overeenkomst, waarmee Nautic World formeel een feit werd. Tot groot genoegen van de kersverse partners, die hun samensmelting als volgt toelichten: ‘Watersport is onze passie en samen vormen we een rijkelijk gevulde bron van specialistische kennis en ervaring. Daarin vullen we elkaar goed aan. Het is eigenlijk net als een zeilteam; je zet op elke positie de beste bemanningsleden.”

Online zoektocht
Bij een jachtmakelaar 2.0 hoort een moderne website. De site nauticworld.com is een overzichtelijk opgezet verkoopkanaal vol met informatie die ertoe doet bij het kopen of verkopen van een zeil- of motorjacht. Van verkoopspecificaties, fotoreportages, 360 graden foto’s tot videobeelden waaronder ook drone-opnames. Alles om de klant op de juiste manier te informeren en in te spelen op een markt die vraagt om innovatie en een plan van aanpak op maat. Het streven is om medio mei een permanent aanbod te hebben van minimaal zeventig boten.

Offline in vier havens
Dankzij het consortium van nautische bedrijven beschikt Nautic World over vier verkoophavens: in Kamperland, Enkhuizen, Drimmelen en IJmuiden. Joeri Saly: ‘Wij adviseren onze klanten op een vakkundige wijze. Elke partner binnen Nautic World heeft zijn specialisme. Samen zijn we zeer bekwaam op het gebied van bemiddeling, bieden we technische ondersteuning, kunnen we refit-werkzaamheden uitvoeren en hebben we ruimschoots ervaring in het wedstrijdzeilen. Voor het opzetten en runnen van een campagne, zowel nationaal als internationaal, is de nieuwe booteigenaar bij ons aan het goede adres.” Mocht de klant niet de boot naar keuze uit het aanbod van Nautic World kunnen halen, dan is het mogelijk om een zoekopdracht te geven. In dat geval volgt onafhankelijk advies, uitgevoerd door Nautic World.

Ook internationaal thuis
De aankoopbegeleiding van Nautic World reikt tot ver over de grenzen, gebruikmakend van de internationale expertise binnen het bedrijf. Bovendien werkt Nautic World samen met diverse brokers in het Middellandse Zeegebied. Mocht het tot een koop komen, dan kunnen de professionele schippers van Nautic World de aanwinst veilig overvaren naar de nieuwe thuishaven. Transport over de weg regelt Nautic World ook. Het samenwerkingscollectief beschikt bovendien over eigen EMCI gecertificeerde taxateurs.

Over de partners van Nautic World
De partners binnen Nautic World zijn: Seaport Sailing Yachts, Roompot Marina Yacht Service, Messink Yachting en Nautic World. Seaport Sailing Yachts, gevestigd in Marina Seaport IJmuiden, is de Nautor Swan agent voor de Benelux. Roompot Marina Yacht Service in Kamperland biedt volledige service op het gebied van onderhoud, reparatie en refit en heeft een verkoopafdeling. Messink Yachting, gevestigd in het oude centrum van Enkhuizen, is zowel Solaris agent in de Benelux als vertegenwoordiger voor North Sails en Tofinou daysailers. Verder is het bedrijf gespecialiseerd in bemiddeling van gebruikte zeiljachten. Nautic World in Drimmelen biedt de jachteigenaar en de koper een begeleidingsprogramma op maat.

Meer informatie is te vinden op www.nauticworld.com

terug