Steeler NG43 Offshore verkozen tot European Powerboat of the Year 2016

Tijdens het Flagship Gala op de openingsdag van Boot Dusseldorf, is Steeler Yachts voor de tweede opeenvolgende keer verkozen tot ‘European Powerboat of the Year’. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis van de EPY verkiezingen dat een Nederlandse werf deze Titel verovert in verschillende categorieën.

Hans Webbink, eigenaar van Steeler Yachts: “Het is bijna ongelofelijk dat de internationale jury wederom een motorjacht van ons tot beste boot van Europa heeft gekozen. We hebben gewonnen van gerenommeerde merken waar ik vroeger als watersportliefhebber zelf voor naar Boot Düsseldorf kwam. Dat we nu voor de tweede keer het podium mochten betreden voelt als een enorme beloning voor ons gehele Steeler team.”

In 2015 loofden de juryleden de innovatieve kracht van de werf en plaatsten zij de Panorama 46 FlatFloor op de troon van de Europese Jachtbouw. Een jaar later wordt de Steeler NG43 Offshore verkozen. Deze keer, volgens het juryrapport, omdat zij snel en comfortabel varen met een snelheid van meer dan 20 knopen zeer efficiënt mogelijk maakt. De aluminium constructie en Yanmar motorisering resulteren in een maximale snelheid van 23 knopen bij een verbruik van slechts 3,8 liter per zeemijl. Dat is voor een boot van deze afmetingen en uitrustingsniveau een sensationeel laag verbruik.

Hans Webbink: “Eigenlijk win je zo’n prijs niet twee keer achter elkaar. Een beetje trots zijn we dus wel, zeker omdat ons Steeler team met zoveel inzet en passie probeert om nieuwe grenzen op te zoeken in de jachtbouw. Een doel dat het maximale en vaak meer vergt van onze medewerkers die ik daarvoor heel erg dankbaar ben. En natuurlijk gaat de innovatie door bij ons. Voor 2016 staan maar liefst 6 nieuwe Steeler en Bronson modellen op stapel!”

Dat bij Steeler Yachts alles draait om vernieuwing is te zien op de stand in hal 6D05 op Boot Düsseldorf. Daar worden de NG43 Offshore, de eerste aluminium Panorama FF48 Offshore en een spectaculaire Bronson 29 Tender getoond. De beurs is geopend tot en met 31 januari.

Meer infotmatie is te vinden op www.steeleryachts.com

terug