SOS Marine introduceert de Reddingnet-Ladder als oplossing voor MOB-situaties

Hoe krijg je een overboord geslagen persoon weer aan boord?  SOS Marine heeft hier iets op bedacht: een combinatie van een reddingnet en ladder in één. Het bedrijf presenteert het nieuwe product als dé oplossing voor een  MOB-situatie (Man OverBoord-situatie). Het nieuwe product kan worden ingezet op alle boottypen, variërend van  motorboot, zeilboot, sloep, binnenvaartschip, cruiseschip, rubberboot tot reddingsboot.

Multifunctioneel reddingsmiddel voor drenkelingen
De SOS Marine Reddingnet-Ladder wordt eenvoudig in elkaar ingezet en kan door één persoon worden bediend. Het reddingsmiddel voor watersporters wordt binnen enkele minuten uitgerold en is daarna direct klaar voor gebruik.

De SOS Marine Reddingnet-Ladder is multifunctioneel. Het is niet alleen als ladder te gebruiken, maar kan ook als reddingnet worden ingezet om gewonde of onderkoelde drenkelingen horizontaal uit het water te halen. De SOS Marine Reddingnet-Ladder is hiervoor voorzien van versterkte lussen waar eenvoudig een takel aan vastgemaakt wordt voor het liften van de reddingnet met de drenkeling.

Parbuckle-systeem
Ook is het mogelijk door middel van het zogenaamde parbuckle-systeem de drenkeling omhoog te halen aan de brede treden van het ladder-gedeelte.

Het reddingnet is voorzien van vier vaste punten om het geheel snel en stabiel aan de boot te bevestigen.

Handige afmetingen
Uitgerold is de SOS Marine Reddingnet-Ladder 2.70 meter breed en 2.25 meter diep. Ingepakt is het pakket maar 50 bij 30 cm en weegt het 3,3 kilo. Het reddingsmiddel is gemaakt van Heavy Duty Wrapped Knitted Polyester wat het zowel licht als sterk maakt. De traptreden zijn 37 cm breed.

Het product is te koop voor € 259,- incl. BTW bij  www.nordicmarine.nl

terug