Highfield aluminium RIB’s in samenwerking met Brugge Marine Center op Belgian Boat Show 2016

Na de succesvolle introductie van Highfield aluminium RIB’s tijdens de vorige editie van de Belgian Boat Show hebben onze zuiderburen nu een eigen dealer. Brugge Marine Center, RIB specialist van België, is nu officieel dealer van het merk met de Australische roots.

Al meer dan 20 jaar worden op de Great Barrier Reef in het tropische Noord Australië de aluminium RIB’s van Swift Marine getest. De producent die van oorsprong aluminium RIB’s(Rigid Inflatable Boat) bouwt voor de offshore en utility markt, brengt onder de naam HIGHFIELD ook een serie tenders en RIB’s voor de pleziervaart uit.

Kenmerkend aan de Highfield boten zijn het lage gewicht en de sterke constructie met geïntegreerde hijsogen. Hiermee zijn alle tenders en RIB’s uitermate geschikt als bijboot en en kunnen gemakkelijk op sleep, op dek of in de davits meegevoerd worden.

Alle Highfield RIB’s zijn makkelijk trailerbaar en vanwege het lage gewicht hoeft u er echt geen zware auto voor aan te schaffen. Dat geldt ook voor de keuze van een buitenboordmotor. Een lichtere, en dus goedkopere motor, volstaat om de Highfield RIB met veel genoegen en grote snelheid te kunnen varen. Daarmee worden bovendien brandstofkosten bespaard.

En, niet onbelangrijk, door het gebruik van aluminium wordt er tijdens de productie zo min mogelijk gebruik gemaakt van fossiele brandstoffen. Het aluminium is, in tegenstelling tot polyester, oneindig recyclebaar…als dat er ooit van komt. Door het gebruik van aluminium hoef u ook niet ongerust te zijn over gelcoat beschadigingen of de-laminatie tijdens het landen op uw favoriete strand of aanlegplaats. Veel jachtbouwers en chartermaatschappijen hebben voor Highfield bijboten gekozen vanwege de gebruiksvriendelijkheid en financiële voordelen.

De solide en stoere looks van een Higfield RIB, in combinatie met het technisch design van de romp, bieden een ruime familie boot, een luxe tender of een sterke werkboot. De boten zijn allen leverbaar met Valmex(PVC) of Orca(Hypalon) tubes. Maar het aantrekkelijkst is natuurlijk om met een Highfield RIB te varen!

De perfecte koersvastheid, het vermogen om snel te accelereren, ook met weinig pk’s. De ruimte aan boord, het aantal zitplaatsen, de doeltreffende uitrusting zoals het ruime boegvak waarin een tank past of de ingebouwde tank (OceanMaster serie), zijn zomaar enkele zaken waarmee een Highfield RIB een interessante keuze is.

Tijdens de Belgium Boatshow zal Highfield Benelux in samenwerking met Brugge Marine Center, de Highfield serie tonen op stand 3099 en 3084 (vooralsnog).

Meer informatie vindt u op www.highfieldboats.nl of www.bruggemarinecenter.com

terug