Verkoop gebruikte jachten blijft groeien

De vanaf 2014 ingezette stijging in verkoop van het aantal gebruikte jachten zet ook in het derde kwartaal van 2015 verder door. Ten opzichte van het derde kwartaal 2014 zijn 13% meer jachten verkocht volgens de makelaars aangesloten bij HISWA Vereniging, brancheorganisatie van de watersport.

De verkoopprijzen voor zowel motor- als zeiljachten zijn gemiddeld rond 100.000 euro en zijn daarmee op het niveau van voor de crisis. Daarnaast lopen de verkooptijden verder terug; gemiddeld staan jachten nu minder dan een jaar te koop. Een boot zonder kajuit doet er gemiddeld 200 dagen over om van eigenaar te wisselen. Er werden iets meer zeil- dan motorjachten verkocht. Michaël Steenhoff, bedrijfsgroep manager HISWA Vereniging is verheugd maar wel realistisch: ‘Alhoewel de verkoopcijfers al een aantal kwartalen stijgen moeten we ons realiseren dat er veel jachten naar het buitenland worden verkocht en vooralsnog worden die lege plekken niet snel ingevuld”.

Meer informatie op: www.hiswa.nl

terug