Seldén breidt lier-programma uit

Het is 5 jaar geleden dat Seldén Mast de prestigieuze DAME Award in de wacht sleepte voor de R-Winches. Deze lieren waarmee niet alleen een lijn kan worden doorgehaald maar ook kan worden gevierd.

Een vervolg voor ’s wereld leidende Zweedse fabrikant van masten is de introductie van gewone 2-speed handmatige self-tailing lieren. De première van deze S-Winches zal op de Mets plaats vinden te Amsterdam en, zoals gewoonlijk, heeft Seldén een aantal interessante functies ontwikkeld.

De grip op de lierdrum is exceptioneel efficiënt in combinatie met een unieke Self-tailer welke de trimmer in staat stelt om de lijn handmatig door deze Self-tailer te trekken met de handel in/op de lier. Een groot voordeel voor de wedstrijdzeiler als voorbereiding op de tack aan loef voor een snelle trim. Eenvoudig de lijn handmatig doorhalen en met de lierhandel na trimmen. Ook de recreatie zeiler zal het voordeel op prijs stellen, simpeler maar daarnaast ook veiliger aangezien er geen belaste lijn in de hand behoeft te worden gehouden.

Technisch:

De liertrommel is van gehard geanodiseerd aluminium met concave randen rondom welke garant staan voor optimale grip. De Self-tailer kop heeft niet het traditionele hoekvormige ontwerp maar vormt een grip rondom de lijn. Veer spanning op de flens zorgt voor de juiste houdkracht van de lijn.

De Seldén S-Winches zijn leverbaar vanaf april 2016 in 4 maten: S30-S40-S48 en S54.

Adviesverkoopprijzen inclusief BTW: vanaf € 760.- tot €1.675.-

Mets: stand 09-204 van het Zweedse paviljoen.

Meer informatie kunt u vinden op www.seldenmast.com

terug