MagnusMaster de nieuwe generatie stabilisatoren van DMS Holland wordt onthuld op de METS

Op de komende METS van 17 tot en met 19 november zal DMS Holland op stand 10.321 de MagnusMaster onthullen. Een nieuwe generatie rotor-roldempingsystemen.

In 2012 startte DMS Holland vanuit twee bedrijfsactiviteiten. Als distributeur van RotorSwing Marine voor het in de markt zetten van het RotorSwing roldempingsysteem en daarnaast het in eigen beheer ontwikkelen en produceren van AntiRoll, een innovatief stabilisatiesysteem voor Super- en Megajachten dat het afgelopen jaar verschillende prijzen in de wacht heeft gesleept.

Gesteund door een ruime ervaring en expertise in de stabilisatorenmarkt heeft DMS Holland met RotorSwing de markt veroverd. De cijfers spreken boekdelen: Van 1 werf of inbouwstation in 2012 tot inmiddels al meer dan 15. Met alleen al in Nederland een verkoop van zo’n 50 systemen. Maar ook zijn er systemen geleverd in Turkije, Portugal, Duitsland en de USA.

Nu, meer dan 3 jaar later, is de samenwerking tussen RotorSwing Marine en DMS Holland beëindigd en heeft DMS Holland in eigen beheer een verbeterd rotorsysteem ontwikkeld. De bevindingen van de eindgebruikers, werven en installateurs met bestaande systemen dienden bij de ontwikkeling van het nieuwe stabilisatiesysteem als vertrekpunt. Het resultaat: MagnusMaster. Een nieuwe generatie volledig elektrische rotor-roldempingsystemen. Het systeem heeft verschillende verbeteringen en voordelen ten opzichte van bestaande systemen, zo is dit systeem onderhoudsvrij, wordt er geen gebruik gemaakt van distributieriemen en zijn er rondom de assen onderhoudsvrije lagers toegepast.

Verder kenmerkt de MagnusMaster zich door de compacter en lagere inbouwhoogte, de  gebruiksvriendelijke handbediening, de eveneens gebruiksvriendelijke besturing met uitgebreide diagnose mogelijkheden, de toepassing van een kleuren touchscreen, de  systeemcommunicatie via CANbus systeem en de kwalitatief hoogwaardige digitale sensoren die niet beïnvloedbaar zijn door omgevingsfactoren. De actuele posities van de rotors zijn altijd zichtbaar. Daarnaast is er de mogelijkheid tot remote toegang en/of monitoring en de mogelijkheid tot integratie in boordsystemen.

Meer informatie is te vinden op www.dmsholland.com

terug