VETUS introduceert een nieuwe flexibele koppeling

VETUS introduceert een nieuwe flexibele koppeling: de Combiflex. Deze nieuwe koppeling combineert de beste eigenschappen van de bekende Bullflex en Uniflex koppelingen en is bovendien zeer scherp geprijsd.

De perfecte centrering van de schroefas is een sterk punt van de VETUS Combiflex koppeling. Daar waar het zuiver uitlijnen van de motor en de schroefas vaak een tijdrovende bezigheid is, maakt de Combiflex het de installateur gemakkelijk: zelfs bij een uitlijnfout van maximaal 2 graden, blijft de as perfect gecentreerd op de flens van de keerkoppeling. Een ideale flexibele koppeling derhalve voor een schroefas met een zwevende schroefas afdichting en een motor op flexibele steunen. Maakt de schroefas een hoek met de motor van 2 graden, dan is het maximum toelaatbare toerental 1500 omw. per minuut op de as.

Torsietrillingen die ontstaan bij wisselingen van belasting of het gevolg zijn van het ongelijkmatig lopen van de motor worden bijzonder efficiënt gedempt dankzij het zeer soepele rubberelement. Dit voorgespannen rubberelement zorgt voor een spelingvrije en trilling dempende verbinding tussen motor en schroefas. Dankzij de doorslagbeveiligingen (zowel axiaal als radiaal) blijft deze verbinding optimaal gewaarborgd.

De niet-conische klemnaaf zorgt voor een probleemloze montage, en misschien nog wel belangrijker, demontage (dit in tegenstelling tot een conische klemnaaf). Dure bewerkingen aan het uiteinde van de as, zoals conisch draaien en een spiebaan steken, zijn niet meer nodig. De as is eenvoudig op de juiste lengte te maken: afzagen, afbramen, ontvetten en monteren; dat is alles.

De nieuwe Combiflex flexibele koppeling is beschikbaar voor assen van Ø 25 mm of Ø 30 mm en heeft een 4” flens die past op de gangbare modellen keerkoppelingen. Voor Yanmar, Volvo en Kanzaki keerkoppelingen zijn passende tussenflenzen leverbaar.

Meer informatie is te vinden op www.vetus.nl

terug