Grand Soleil 39 op HISWA te water 2015

Wie dit najaar een bezoek brengt aan HISWA te water 2015, kan kennismaken met de Grand Soleil 39, de nieuwe 39-voeter van de Italiaanse werf Cantiere del Pardo. Een unieke combinatie van stijl en elegantie met vaarcomfort, wendbaarheid en stabiliteit.

De nieuwe Grand Soleil 39 (GS 39) is een eerbetoon aan een van de meest succesvolle modellen van Cantiere del Pardo ooit. Net als zijn voorganger, de ‘oude’ 39, is het een zeer gewild model. Sinds de introductie van de GS 39 in 2011 zijn er al ruim 50 exemplaren gebouwd. Dit jaar brengen Benelux importeur Breskens Yacht Service en de Nederlandse agent For Sail Yachting de GS 39 voor de eerste keer naar de HISWA te water. Mis deze kans niet om kennis te maken met de verbluffende kwaliteiten van dit toonaangevende ontwerp.

Uniek zeilplezier
De GS 39 combineert Italiaans design met kwaliteit, vaarcomfort en stabiliteit. Zeewaardig, snel en bijzonder wendbaar beschikt de GS 39 over dezelfde racekwaliteiten als de GS 43 en GS 46. De GS 39 is voorzien van een vrijwel flush, schoon dek, efficiënt ontworpen scheepswand en een ruime cockpit. Het is het eerste model van dit formaat met een dubbel stuurwiel. Een detail dat zowel onder de pleziervaarders als racers zeer populair is. De moderne T-kiel zorgt voor een hoog zeildragend vermogen en staat garant voor optimale stabiliteit. Ook met een kleine bemanning is de boot eenvoudig te zeilen. De GS 39 is voorzien van een carbon-composiet frame. Deze lichtgewicht constructie biedt optimale stijfheid en draagt bij aan zowel de prestaties als de levensduur van het schip.

Functionele elegantie
De GS 39 ademt stijl, comfort en elegantie, zonder in te leveren op functionaliteit en veiligheid. Het dek is efficiënt ingedeeld met een ergonomisch ontworpen cockpit, een zonnedek voor de passagiers en ruime doorgangen. Het ontwerp kenmerkt zich door strakke lijnen, hoogwaardige afwerking en een tijdloos interieur. Onderdeks telt de GS 39 drie hutten, waarvan twee in het achterschip, met in totaal acht bedden. De salon en L-vormige pantry zijn zowel sfeervol als praktisch ingericht, met veel bergruimte. De natuurlijke lichtinval, het lichte interieur en de vele houten elementen geven het interieur een frisse en moderne uitstraling.

Specificaties GS 39
Lengte 12.20 m
Romplengte 11.82 m
Waterlengte 10.40 m
Breedte 3.70 m
Diepgang 2.40 (optie: 2.00 / 2.20) m
Waterverplaatsing 7.350 Kg
Ballast 2.450 Kg
Slaapplaatsen 6/8
Zeiloppervlak 82 (optie: 89) m2
Brandstoftank 185 liter
Watertank 320 liter
Motorisering Volvo 29 Pk (optie: 40 Pk)
Ontwerp Claudio Maletto
Ontwerp exterieur Attivo Creative
Ontwerp interieur GS Design Team
Werf Cantiere del Pardo

HISWA te water
HISWA te water is de meest complete boatshow te water van Noord-Europa. HISWA te water 2015 vindt plaats op de hippe NDSM-werf van 1 tot en met 6 september 2015. Kijk voor meer informatie op www.hiswatewater.nl

Meer informatie op: www.grandsoleil.nl en www.forsailyachting.nl

terug