Super Lauwersmeer Discovery OC beleeft wereldprimeur op HISWA te water

De Friese jachtbouwer Super Lauwersmeer breidt haar succesvolle Discovery-serie uit met de introductie van de Discovery OC, een moderne en stijlvolle open kuip. De als 41 en 45 voet leverbare Discovery OC borduurt voort op het succes van de Discovery met achterkajuit, verpakt in een dynamisch gelijnd motorjacht met open kuip. Zijn werelddebuut zal plaatsvinden op de HISWA te Water 2015, van 1 t/m 6 september 2015 in Amsterdam.

De introductie van de Discovery-serie heeft Super Lauwersmeer de afgelopen tijd veel lovende recensies opgeleverd. Het eerste model in de serie – de Discovery AC (achterkajuit) – werd in de pers uitgebreid geroemd. De ANWB Waterkampioen sprak over ‘modern maatwerk’ en doelt daarmee op de talloze opties die het mogelijk maken om binnen een pakket aan opties toch een geheel eigen boot samen te stellen. De Vaarkrant schrijft over de veelzijdigheid en het ruimte-aanbod aan boord: ‘Een multifunctioneel jacht, dat zich net zo goed leent voor een comfortabel verblijf in de haven als voor een lange avontuurlijke reis’, aldus de krant. In Motorboot werd complimenteus geschreven over het feit dat Super Lauwersmeer haar jachten niet voor een klant bouwt, maar dit proces graag samen mét de klant oppakt: “Dat een goede interactie tussen klant en werf tot mooie dingen kan leiden, bewijst onze testboot van vandaag.”, aldus het maandblad. Super Lauwersmeer heeft met de Discovery bewezen haar ruim 45 jaar ervaring, passie en vakmanschap te kunnen vertalen naar een jacht voor de moderne watersporter.

Modern design
Die passie en ervaring wordt nu toegepast op het tweede model binnen de Discovery-serie. Bij deze gloednieuwe Discovery OC heeft Super Lauwersmeer het design een hoofdrol laten spelen. In nauwe samenwerking met Arnold de Ruyer (A.R. Design) is het moderne lijnenspel tot stand gekomen. De romp is herkenbaar Discovery dankzij de rechte voorsteven en langgerekte boeg in combinatie met de prachtig vormgegeven RVS-railing. In de romp werden patrijspoorten getekend die overeenkomen met de imposante glaspartij van de salon. Boven die glaspartij zien we een prachtige ronde pet met erbovenop een stijlvolle en tegelijkertijd dynamisch gelijnde radarmast.

Van alle gemakken voorzien
Wie via de gezellige kuip aan boord stapt van de Discovery OC zal het gevoel krijgen van een lounge. Als de vier grote glazen deuren zijn geopend voelt het aan alsof de kuip en de salon één zijn. Centraal in die ‘lounge’ bevindt zich de keuken die zowel betrokken is bij de kuip alsook bij de salon. Met moderne inbouwapparatuur waaronder een oven, vaatwasser, koelkast met vriesvak, Quooker en een vierpitskookfornuis moge het duidelijk zijn dat dit jacht van alle gemakken is voorzien. Belangrijk in dat gemak staat ook de vele opbergruimte centraal. Alle ‘holle’ ruimtes in het jacht zijn gebruikt om opbergruimtes te realiseren. Vele laden en kastjes, alsook een grote kelder onder de salonvloer bieden de mogelijkheid proviand in te slaan voor een lange reis.

Ruim en comfortabel
Vanuit de salon biedt de imponerende glaspartij een prachtig zicht rondom. Dat is prettig voor goed zicht tijdens het varen, maar geeft ook de mogelijkheid om eenmaal plaats te hebben genomen op de ruime salonbank te genieten van de omgeving.
Benedendeks bevinden zich de beide kajuiten en de badkamer. In samenspraak met de eigenaar van deze op de HISWA debuterende Discovery OC is er één tweepersoons gastenverblijf gecreëerd en een extra ruime badkamer met grote inloopdouche. In het gastenverblijf bevinden zich bovendien een wasmachine en droger om een lange reis extra comfortabel te maken. Naar wens kan er een extra gastenverblijf worden gecreëerd.
De eigenaarshut helemaal voorin het schip is dankzij de rechte vorm van de boeg prachtig ruim. Het Franse bed staat centraal en erboven bevindt zich een lichtstraat. Die aaneenschakeling van dakramen geeft je ’s nachts de kans om sterren te kijken vanuit bed en biedt overdag een prachtige lichtinval. In de eigenaarshut bevinden zich bovendien talloze hang- en legkasten met onder het bed een grote lade. Eén van de kasten is daarbij toegankelijk vanuit zowel de eigenaarshut alsook uit de gastenhut c.q. wasruimte.

Afwerking en bouwkwaliteit
Zoals het een Super Lauwersmeer betaamd zijn de afwerking en bouwkwaliteit van een onberispelijk niveau. De indeling is doordacht dankzij de jarenlange ervaring van zowel de werf alsook haar klanten. Keer op keer wordt elk schip daarbij nog weer verder geperfectioneerd. De wensen van de klant staan daarbij te allen tijde centraal en Super Lauwersmeer staat er dan ook om bekend om elk jacht samen met de klant te bouwen. Daar komt nog bij dat de Friese werf het gehele bouwproces op de eigen werf doet. Van ontwikkeling tot cascobouw en van betimmering tot afmontage. De vakmensen op de werf in Noardburgum werken nauw samen met elkaar. Samen met de input van eigenaren heeft dat geresulteerd in een doordacht en praktisch jacht waarbij op elk detail is gelet. Of het nu gaat om de praktische brede gangboorden, de mate van geluidsisolatie of de goed toegankelijke machinekamer, het komt allemaal voort uit de decennialange ervaring en een synergie tussen klant en vakmannen.

Succesformule
Nog voordat de eerste Discovery OC te water wordt gelaten heeft Super Lauwersmeer al vier orders voor dit nieuwe jacht in haar portefeuille. Eén van de nieuwe open kuipen is bovendien – naar specifieke klantwens – uitgevoerd als Flybridge en voegt daarmee een derde model toe aan de Discovery-lijn.

Prijzen
Super Lauwersmeer levert de Discovery OC in twee lengtes: 12,5 en 13,5 meter. De prijzen beginnen bij € 337.500,- inclusief 21% BTW. Naast de talloze personalisatieopties heeft de werf twee ‘Custom Lines’ ontwikkeld waarmee gemakkelijk een keuze kan worden gemaakt voor aantrekkelijk geprijsde optiepakketten.

Meer informatie is te vinden op www.superlauwersmeer.nl

terug