Elling kondigt nieuwe E6 aan

De Nederlandse botenbouwer Neptune Marine kondigt haar nieuwe model aan: de Elling E6. Deze 65-voeter is het resultaat van 17 jaar onderzoek en wordt de grote broer van de Elling E3 en E4.

Het nieuwe model is met haar 65  voet (19.80 meter) lengte nog ruimer en is ongekend luxe. Het jacht is te herkennen aan de elegante gestroomlijnde look, zoals we die van Elling gewend zijn. Het jacht is uiteraard CE-categorie A gecertificeerd waarmee een Atlantische oversteek geen probleem mag zijn.

Opvallend is de aandacht voor veiligheid aan boord. Zo is er een reddingsboot voor noodsituaties, is de romp voorzien van extra versterking om de boot te beschermen tegen stoten en biedt de extra motor met afzonderlijke brandstoftank alle hulp om thuis te komen in het geval van een motorstoring. Ook is er extreme warmte-isolatie voor gebruik onder extreme klimatologische omstandigheden.

De maximale snelheid van dit superjacht is 18 knopen. De Elling E6 heeft een zeer laag brandstofverbruik bij rompsnelheid en kent naar verwachting lage onderhoudskosten. Ook het geluidsniveau is minimaal.  Zelfs op topsnelheid, zal het niveau in de salon en stuurhut niet boven de 70 dBa uitkomen.

De enorme stuurhut is opnieuw ontworpen om een ​​”buiten” gevoel te creëren. Het woongedeelte is groter waardoor hier acht mensen kunnen zitten en ontspannen met nieuwe comfortabele zitplaatsen. Los daarvan kunnen nog vier personen plaatsnemen naast de schipper.

Net als bij de Elling E3 en E4 heeft de Elling E6 een beneden nog een tweede zithoek waarmee er extra zitplaatsen zijn voor 8 personen.

Dankzij serieproductie en standaardisatie kent de Elling E6 een prima prijs-kwaliteitsverhouding. De eerste tewaterlating wordt verwacht in mei 2016.

Leest u meer op www.elling-yachts.com

terug