Steeler Yachts breidt uit met ruime NG50 CS en NG57 CS

Steeler NG50cs & NG57cs

Steeler Yachts uit Steenwijk introduceerde in 2010 de Steeler NG modellen, een oogstrelend design van Martin Bekebrede met waaiersteven, tumblehome spiegel en fraai vorm gegeven accenten.

De NG modellenlijn wordt nu uitgebreid met een nieuwe en ruimere 15 meter versie en een 17,25 meter variant. Hans Webbink, eigenaar van Steeler Yachts: “Deze nieuwe modellen bouwen voort op het alom geprezen design van de NG’s, maar zetten een trend door die deels door Steeler Yachts zelf is ingezet met de introductie van de NG’s en de Panorama Flatfloor, verkozen tot European Powerboat of the Year 2015: meer ruimte en licht aan boord, een open lay-out en grensverleggende vaareigenschappen ten aanzien van verbruik, snelheid, geluid, stabiliteit en buiswater.”

Ruimte en licht
De NG50 CS en NG57 hebben allebei twee woonlagen met de eigenaarshut centraal in het schip en over de volle scheepsbreedte. In het voorschip bevindt zich eveneens over de volle breedte een leef-kombuis met zithoek. Bijzonder is dat deze in open verbinding staat met de salon en niet door tussenwanden van elkaar zijn gescheiden. De raampartijen in de romp zorgen er voor dat er in alle vertrekken veel natuurlijk licht en overal contact met het water en de omgeving is. Webbink: “ Steeler blijft het op maat gemaakte interieur voor elke klant trouw en dit geldt ook voor de nieuwe NG50CS en NG57 waarbij de interieurruimte tot de laatste vierkante millimeter optimaal wordt benut. Dat Steeler uiteindelijk zeer concurrerend haar schepen kan aanbieden heeft te maken met onze kostenstructuur: op de bouwkosten besparen we niet, op onze overhead wel.”

Design
Succesvol design ontstaat voor Steeler Yachts op het kruispunt van schoonheid en comfort voor elke individuele klant. Daarom is elke opgeleverde Steeler een uiting van de individuele wensen van de toekomstige eigenaar. Webbink : “Dit staat in schril contrast tot de intrede in de jachtbouw van het modulaire en low-cost denken zoals dat is overgewaaid uit bijvoorbeeld de automobielindustrie. Maar een stalen of aluminium motorjacht is voor veel watersporters een eenmalige aanschaf die niet uit noodzaak maar met hart, ziel en passie wordt gedaan. Die wordt dus met diezelfde passie door ons op maat gebouwd.”

Kwaliteit
Steeler Yachts heeft na haar oprichting in 2010 een snelle groei doorgemaakt. Custom-made design en innovatieve ‘comfort’ oplossingen speelden daarbij een belangrijke rol. Om het streven een A merk van betekenis en continuïteit te worden in Europa voor stalen en aluminium motorjachten, is het leveren van topkwaliteit op alle fronten een essentiële prioriteit. Al in 2012 heeft Steeler Yachts haar gehele ontwikkel- en productieproces aangepast op die ambitie om in elk segment toonaangevende kwaliteitsnormen te realiseren. Een ‘Quality Challenge’ die kwaliteitsnormen stelt die objectief en meetbaar zijn in elke fase van het proces.

Introductieprijzen
NG50 CS: € 598.423
Standaard met onder andere Yanmar 6BY3 160 pk, boeg- en hekschroef, Raymarine C120 GPS, Raymarine autopilot RAY260, centrale verwarming, Flexiteek kuipvloer, elektrische ankerlier, klapbare radarbeugel, PUR isolatie, 3000 W combi omvormer, zeven accu’s, complete keukeninrichting, Corian bladen in kombuis en natte cel, Isolatiebeglazing in gehele schip, audio / TV, Led verlichting met dimmers. Indeling (standaard 2 hutten) en keuze houtsoorten en stoffering naar wens zonder meerprijs.

NG57 CS: € 990.990
Standaard met onder andere Cummins QSB 6.7 liter 305 pk, boegschroef, centrale verwarming, Flexiteek kuipvloer, elektrische ankerlier, PUR isolatie, 5000 W combi omvormer, tien accu’s, complete keukeninrichting, twee badkamers met douche en elektrisch toilet, Corian bladen in kombuis en natte cellen, isolatiebeglazing in gehele schip, ook panoramaramen in romp, audio / TV, Led verlichting met dimmers. Indeling (standaard drie hutten) en keuze houtsoorten en stoffering naar wens zonder meerprijs.

Steeler Yachts
Steeler Yachts

terug