Nieuwe glasvezeltechnologie in Varta AGM-batterijen

Varta De Hoeve

Batterijfabrikant Varta brengt een nieuwe batterij gebaseerd op een intelligente technologie op de markt. De Varta Professional Deep Cycle AGM met Absorbent Glass Mat-technologie (AGM) is speciaal ontwikkeld voor gebruik op de nieuwste elektrische boten, jachten en campers. Leverancier De Hoeve Multipower licht toe: “Het gebruik van de nieuwe glasvezeltechnologie maakt de batterijen nog cyclusvaster, sneller oplaadbaar en krachtiger.”

Glasvezel zorgt voor een langere levensduur van de batterij. Het oefent een gelijkmatige hoge druk uit op de platen, waardoor het verlies van plaatmateriaal tot een absoluut minimum wordt gereduceerd. Bovendien kan het zuur niet schiften, omdat het voortdurend volledig door de glasvezels wordt opgenomen. Dit betekent een langere levensduur van de batterij en een beter behoud van de capaciteit.

Een startbatterij wordt gekenmerkt door het vermogen om veel stroom te generen tijdens korte periodes, terwijl een voedingsbatterij juist regelmatig diepontladingen moet aankunnen zonder daarbij beschadigd te raken.De Varta Professional Deep Cycle AGM beschikt over beide eigenschappen. De batterijen zijn verkrijgbaar via de dealers van De Hoeve Multipower, specialist in mobiele energiesystemen die geschikt zijn voor diverse toepassingen. Kijkt u op de site www.optima-batteries.nl voor het uitgebreide dealernetwerk.

 

terug