Lemmer Nautic houdt proefvaartdagen met Energy sloepen en tenders

Een week voor de HISWA Amsterdam Boat Show 2015 wees Alfastreet Marine, de producent van Energy sloepen en tenders, Jachtmakelaardij Lemmer Nautic aan als haar nieuwe distributeur voor de Benelux.

“Het was een flinke uitdaging om op zo’n kort termijn de stand goed voor elkaar te krijgen”, zegt eigenaar Harry Postmus, “maar het resultaat mag er zijn”. Met aanvragen voor proefvaarten op zak werden de Energy 18 en de Energy 23CS naar Lemmer gebracht. Beide boten zijn inmiddels vaarklaar gemaakt voor de proefvaartdagen die in Lemmer op vrijdag 3 en zaterdag 4 april zullen plaatsvinden.

Jachtmakelaardij Lemmer Nautic opent tevens een nieuwe vestiging onder de naam Amsterdam Nautic in de vernieuwde haven van Assendelft, jachthaven Nauerna. Ook daar zullen proefvaartdagen gehouden worden op vrijdag 2 en zaterdag 3 mei.

De Energy 18 is een fraai vorm gegeven sloep van Italiaans ontwerp met een aantal opvallende kenmerken. Zo zijn vele mogelijke vormen van aandrijving toepasbaar op deze boot. De demoboot van de Energy 18 is een volledig elektrisch aangedreven sloep. De Bellmann podmotor staat garant voor een zeer goede manoeuvreerbaarheid van de 5.40 meter langer sloep. Het standaard accupakket van 4 x 210 ampère biedt de mogelijkheid om een hele dag zorgeloos te kunnen varen. Het accupakket is uit te breiden tot 8 x 210 ampère waarmee de actieradius aanzienlijk wordt vergroot.

Zeer opvallend kenmerk van de Energy 18 is een optionele hardtop. Dit elektrisch aangedreven hydraulische dak dekt de sloep in gesloten toestand geheel af, zodat bijvoorbeeld inwateren door regen wordt voorkomen. Al varende kan het dak op de gewenste hoogte worden gezet waarbij ook stahoogte mogelijk is. Het dak biedt op comfortabele wijze voldoende schaduw tegen de felle zon. Mocht u overvallen worden door een regenbui dan kunt u het dak ver genoeg laten zakken om droog te blijven.

Het vlaggenschip van Alfastreet Marine is de Energy 23. Het ontwerp is niet in te delen in de typering van het huidige aanbod sloepen, tenders of snelle boten. De Energy 23 is een alleskunner van de bovenste plank. De CE-B gecertificeerde Energy 23 voelt zich uitstekend thuis op klein als groot water vaarweggetjes maar op groter water zal de boot zich ontpoppen tot een spectaculaire cruiser met een topsnelheid van zo’n 50 kilometer per uur. De Energy 23 CS demoboot van Lemmer Nautic is een prachtig Italiaans afgewerkte boot, standaard voorzien van een ruime cabine met een dubbel bed van 2,15 mtr, een keuken met koelkast en een zonnedek. Ook op deze boot is de hydraulische hardtop toepasbaar wat de Energy 23 een uitzonderlijk complete boot maakt.

Aanmelden voor de proefvaarydagen kan via info@lemmernautic.nl

terug