Gratis binnenkijken bij Friese bootverhuurders en vakantiewoningen op 28 en 29 maart

Op zaterdag 28 en zondag 29 maart van 10.00 tot 18.00 uur houden jachtverhuurbedrijven en aanbieders van vakantiewoningen in de provincie Friesland open huis. De open dagen bieden een ieder de gelegenheid om gratis kennis te maken met het vaarbewijsvrij motorbootvaren en zeilen en een bungalowvakantie aan de waterkant.

De grotere jachten hebben een verblijfsaccommodatie met de luxe van een bungalow. Voor wie liever vanaf de wal sloept en zeilt zijn er talrijke vakantiehuizen aan het water. Nog spectaculairder is een zeilcruise met een van de vele traditionele zeilschepen. De deelnemende verhuurbedrijven bieden de bezoekers een kijkje achter de schermen en stellen beginners en gevorderden in de gelegenheid een proefvaart te maken met bijvoorbeeld een huurjacht of sloep.

Vakantiesfeer
Albert Hendriks van het organiserende bureau voor toerisme Friesland Holland: “Het open-huis-festijn is eigenlijk een in-water-show van Friese recreatieondernemers vlak voor de aanvang van het vaarseizoen. Dan liggen de bedrijven en de boten er op z’n mooist bij en zijn alle charterschepen nog aanwezig en te bekijken. Sommige verhuurders vrolijken het open huis op met een hapje en een drankje en live-muziek.”

Ontmoet de piloot en zijn E-boat
In de eventhaven van zeil- en motorbotenbouwer én verhuurder Ottenhome Heeg, It Bûtlân 2 in Heeg (ten zuiden van Sneek) kunt u kennismaken met Boeing-piloot Christian Smulders en zijn zeer innovatieve E-Tourer, een zeer bijzondere elektrische sloep. De aluminium toerboot heeft een uitzonderlijk grote actieradius en is zeer stabiel dankzij geavanceerde techniek en wetenschap van Friese specialisten.

In de haven van Ottenhome Heeg vindt de bezoeker tijdens de Frisian Boat Show meer voorbeelden van de nieuwe generatie elektrisch varen, zoals een pijlsnelle open racezeilboot met het platste E-boat power pack ter wereld, en de sloep E-sensation het Fries bureau voor toerisme. Parkeren, aanleggen, toegang en proefvaren zijn gratis.

Meer informatie is te vinden op www.openhuisfriesland.nl 

terug