Feestelijke opening watersportseizoen Terherne met Pasen

Tradities moet je handhaven, zo vinden ze in Terherne. Dat geldt zeker voor de opening van het watersportseizoen tijdens het paasweekend. Want ook nu Pasen heel vroeg valt en nog lang niet iedereen zijn boot in het water heeft liggen, hebben de Terhernster bedrijven er zin in. Het dorp aan het Sneekermeer is klaar voor het nieuwe seizoen!

Dit jaar zijn er weer vele activiteiten, verspreid over meerdere dagen.

Boten-Opstapdag
Terherne doet mee aan de Friese Boten Opstapdag. Deze is op zaterdag 4 april en in Terherne wordt dat op Paasmaandag nog eens overgedaan. Doel is om mensen kennis te laten maken met varen, of het nu zeilen is of motorboot varen. Vooral de zaterdag is geschikt voor de serieuze kijkers en uitprobeerders. Op Paasmaandag verwacht de haven ook veel dagjesmensen en kijkers.

Er kan gevaren worden met zeilboten, motorbootjes, sloepen (diesel en elektrisch), snelle RIB en motorjachten. Kortom alles kan uitgeprobeerd worden. Zowel voor jongeren als ouderen. Daarbij is er extra aandacht voor het jeugdzeilen, er is ook een zeilschool aanwezig.

Kameleonpraam
De zeilboten varen vanaf Waterpark Terherne zo de Poelen op en de motorboten varen in het centrum vanaf de Oude Zandslootbrug. Terherne Haven ligt centraal tussen deze 2 locaties. De Kameleonpraam vaart op zaterdag en maandag gratis van de Oude Zandslootbrug langs Terherne Haven richting Waterpark Terherne en weer terug.

Klassieke schepen
Het hele weekend liggen er Klassieke Schepen te koop bij Terherne Haven. Vorig jaar alleen houten schepen van de Noordelijke Houtbouwers, nu ook klassiekers van andere makelaars en van particulieren. Bijvoorbeeld een tjotter, oud-reddingsboot en een zeeschouw.

Houd je niet van klassieke schepen, maar ben je wel op zoek naar een nieuw of gebruikt schip ook dan kun je bij vele bedrijven in Terherne rondneuzen.

Markt
Ben je geen waterrat, houd je wel van gezelligheid, slenteren, flaneren en even bijpraten met bekenden op een terrasje dan moet je 2e Paasdag in Terherne zijn. Naast alle scheepsactiviteiten is er een leuke markt, een rommelmarkt, de traditionele modeshow en waterballen voor de kinderen.

Terherne Paasweekend in het kort
4 en 6 april: Boten–Opstapdag. Gratis uitproberen motor- en zeilboten.
4, 5 en 6 april:Verkoopshow Klassieke Schepen.
6 april: Opening Watersportseizoen, watersportbedrijven en winkels open, marktkramen en stalletjes.

terug