Aqua Solar in Sneek levert zonnepanelen aan rolstoelboot

Deze week krijgt het volledig aangepaste rolstoeljacht de ARON, zonnepanelen op haar kajuit. De zes Panasonic panelen leveren maar liefst 40 Ampère. De panelen worden aangebracht door Aqua Solar. Dit bedrijf in Sneek is gespecialiseerd in het integreren van zonenergie op boordsystemen van schepen. Hierdoor geniet men op het water optimale vrijheid en wordt men als watersporter onafhankelijker van stroompunten op de wal. Overnachten in de natuur kent daardoor zo goed als geen beperkingen meer.

De SAWF (Stichting Aangepaste Watersport Friesland), eigenaar van de boot, is trots dat met deze voorziening mensen met een beperking nog meer vrijheid dan voorheen kunnen genieten op het water. De noodzaak om met de ARON elke dag een ‘stroom-tap-punt’ op te zoeken opdat de lift of de koelkast het blijft doen, is voorbij. Een geweldig gevoel.

De investering van de zonnepanelen werd mogelijk gemaakt door een gift van de Vrienden van de ARON. Een club van (oud)schippers en watersportliefhebbers die o.a. als vrijwilliger klein onderhoud van de ARON verrichten, instructie geven aan gasten, proefvaarten verzorgen en meevaren als een klant zich onzeker voelt op het water.

Als extra voorziening heeft het 8/10 personenjacht ARON een navigatiesysteem aan boord in de vorm van een tablet. Met kinderlijk gemak kan de schipper zien waar hij zich bevindt op het water, de voorzieningen in de havens bekijken en nog meer. De prachtige Marrekrite app geeft de gasten aan boord de extra mogelijkheid om een ligplekje in de natuur te kiezen.

Voor meer informatie is te vinden op www.sawf.nl

terug