Focus Sails & Sailing verkoopt Focus 800 in Chili

Met de verkoop van een gebruikte Focus 800 naar Santiago in het Zuid-Amerikaanse Chili, heeft Focus Sails & Sailing uit Sneek de eerste stap gezet naar mondiale export.

De weg die Focus Sails & Sailing nu heeft ingeslagen zal worden ondersteund met een geheel nieuwe Engelse website die binnenkort online gaat. Verder staat ook deelname aan buitenlandse beurzen op het programma.

Dat er in dit hoge segment van mooie klassiek gelijnde daysailers met fantastische zeileigenschappen nog mogelijkheden zijn wordt bewezen met een recente opdracht voor de bouw van weer een nieuwe Focus 800 DS. Voor deze vernieuwde DS-uitvoering heeft ontwerper Martijn van Schaik in 2010/2011 romp, dek en kuip geoptimaliseerd en zijn er nieuwe mallen gemaakt. Hiermee is de romp stijver geworden, zijn de zeileigenschappen verbeterd en is de ruimte in de kuip comfortabeler geworden. Door de centraal geplaatste trimtafel kan de Focus nog steeds heel gemakkelijk door 1 persoon gezeild worden.

Ook deze nieuwe Focus 800 DS zal in de Classic uitvoering geleverd worden met o.a. teakdek, teak in de kuip en op de banken, een mahonie trimtafel, comfortabele langs banken met berging, een 2 cilinder Diesel motor met saildrive, een wit gelakte Carbon mast en giek, een rolgrootzeil en rolfok.

Meer informatie is te vinden op: www.focusonsailing.nl 

terug