Elling legt een nieuwe E4 midden op de Amsterdamse Zuidas

Neptune Marine Shipbuilding houdt wel van een uitdaging. Na de Capsize-test die de nodige aandacht trok, legt ze nu een gloednieuwe E4 midden op het Gustav Mahlerplein op de Zuidas.

Elling draagt hiermee bij aan een project van beeldend kunstenaar Leonard van Munster. Van Munster: “Het Mahlerplein is een beetje een raar soort plein. Het lijkt er altijd te waaien. De eerste keer dat ik er was, sprak de dubbelheid van het plein me gelijk aan: De kantoren die er gevestigd zijn, zijn niet de minste. Veelal grote toonaangevende bedrijven die in de top van het bedrijfsleven staan. Om in de top te komen en te blijven moet je wel wat in je mars hebben… en dan zo’n leeg en kaal en saai plein.”

Het kunstwerk krijgt de naam Fortuna, verwijzend naar de Romeinse godin van het toeval, zowel van het geluk als van het ongeluk. De Fortuna is een tijdsbeeld, kenmerkend voor de roerige periode waarin onze maatschappij zich bevindt. Een schip op haar zij staat immers niet enkel voor een schip dat niet verder kan, maar ook voor een schip dat weer kan gaan varen. “Je dromen nastreven en de wijde wereld ontdekken. Uitdagingen aangaan!”

Het kunstwerk is vanaf 3 maart tot 27 maart te bewonderen op het Gustav Mahlerplein in Amsterdam.

terug