Younique Yachts’ Tender to Yalla genomineerd voor de Tender Design Award 2015

De Tender to Yalla – een limousine tender geleverd aan de CRN werf in Italië begin dit jaar – is genomineerd voor een Tender Design Award. Younique Yachts bouwde deze tender in samenwerking met andere Nederlandse bedrijven zoals: Omega Architects van Frank Laupman en Van Oossanen Naval Architects.

Deze aluminium ‘one-off’ is naar ontwerp van Frank Laupman gebouwd volgens de hoogste kwaliteitsstandaard. Met een lengte van 31 ft en 4500 kg waterverplaatsing haalde ze tijdens de proefvaart ruim 40 knopen. Ook tijdens de vereiste sea-trials op de Noordzee presteerde de tender subliem ondanks stevige zee.

Het schip is toegankelijk via zowel het lage achterdek, als het hoger gelegen voordek. Dit stelt de bemanning in staat om haar passagiers veilig aan- en van boord te helpen. Via de fraai weggewerkte boegladder kunnen de gasten gemakkelijk op het strand worden afgezet. De forse leren banken bieden voor 12 personen een uitstekend zitcomfort. Om snel het gewenste klimaat in de accommodatie te realiseren, is er gekozen voor de installatie van een dubbele climate control installatie. De bemanning heeft vanaf de besturing achter de accommodatie goed overzicht en snelle toegang tot machinekamer en de installaties.
Met dit ontwerp heeft Frank Laupman gehoor gegeven aan de wens van de eigenaar om een tender te ontwerpen welke net zo representatief moest zijn als het moederschip. De lay-out van de teakdekken, de unieke kleur van het glas, het verfsysteem, het leer en de afwerking, alles is tot in detail in overeenstemming met het moederjacht.

Eenheid en uniformiteit is waar het om gaat bij Younique Yachts. Van ramen, deurbeslag tot fender haakjes; alle onderdelen moeten samen een geheel vormen. Alles is maatwerk. Opvallend zijn de raampartijen . De vakmensen van Younique Yachts hebben elk van de 12 ramen op maat gevormd tot een vloeiend en strak geheel.

Nieuwe lijn tenders
Younique Yachts werkt momenteel aan het ontwerp van een nieuwe range 9.5M tenders. “Het wordt een nieuwe range vanuit 3 basis modellen” zegt Egbert Wattel van Younique Yachts. “Een yacht-supply tender voor bemanning, de Owners’ Sport voor de eigenaar en de Limousine tender voor de officiële yachttransfers. Met deze modellen wil Younique Yachts de komende jaren naast haar custom built producten de megajacht industrie bedienen.

“Deze range staat voor onze filosofie. Wij blijven luisteren naar de eindgebruiker en wenden onze gezamenlijke kennis aan om hierin te voorzien.” Voor de ontwikkeling van deze range wordt opnieuw samengewerkt met Omega Architects van Frank Laupman en Van Oossanen Naval Architects.

terug