Williams met nieuwe Sportjets op Boot Düsseldorf

Williams Performance Tenders, gevestigd in het Engelse Berinsfield, presenteert voor het seizoen 2015 twee nieuwe Sportjet RIB boten als aanvulling op het bestaande leveringsprogramma van 4 Turbojetmodellen van 2,85 tot 4,5 meter en 4 Dieseljet tenders variërend in lengte van 4,5 tot 6,25 Meter.

Alle door Williams gefabriceerde tenders zijn voorzien van jetaandrijving, waardoor een gunstig zwaartepunt ontstaat zodat deze snel in plané komen. Hierdoor accelereren deze boten wezenlijk sneller ten opzichte van buitenboordmotor aangedreven RIB’s. Tevens is de propeller volledig afgeschermd wat de veiligheid voor zwemmers en skiërs ten goede komt.

Worden de Turbojet en Dieseljet meestal als bijboot voor zeil- en motorjachten geleverd, met de Sportjet richt Williams zich op de markt van “stand-alone” boten, uitermate geschikt voor dagrecreatie en voor vakantie in binnen- of buitenland.

De aandrijving vindt plaats door een BRP 3 cilinder viertaktmotor ( ROTAX – ETEC ) met respectievelijk een 150 pk krachtbron in de 460 en 200 pk in de 520.

Standaard worden de Sportjets voorzien van een demontabele ski / wakeboardpaal en inschuifbare zwemtrap. De motorruimte is uitgerust met een automatische brandblusser.

Ook deze nieuwe modellen worden volgens hoge kwaliteitsnormen vervaardigd zoals we van Williams gewend zijn. Het design is modern met oog voor detail.
De drijvers zijn in vier kleuren leverbaar : Neptune Grey, Basalt Black, Electric Blue en Lava Red.

Beide Sportjets worden tijdens Boot Düsseldorf in Hal 9 op de Williams stand ( C 04 ) getoond. Tevens kan men de Turbojet 285, 325, 385 en de Dieseljet 445 en 565 bezichtigen.

terug