Steeler Panorama FlatFloor 46 mag zich European Powerboat of the Year noemen

Tijdens de ‘Flagship Night’ van de Düsseldorf Boatshow op 17 januari 2015 heeft de internationale jury van de prestigieuze verkiezing ‘European Powerboat of the Year’ de Steeler Panorama FlatFloor 46 uitgeroepen tot ‘Europees motorjacht van het jaar 2015’.

Gelijkvloers concept van de Steeler Panorama
In haar rapport toonde de jury zich met name onder de indruk van het gelijkvloerse concept van de Steeler Panorama en de 360 graden panoramische ervaring. Dankzij de combinatie van een baanbrekend design en indrukwekkende cijfers ten aanzien van brandstofverbruik, geluidsniveaus en vaareigenschappen, werd de Panaroma FlatFloor als glorieuze winnaar verkozen boven vijf andere genomineerden in haar categorie.

Leefruimte aan boord verdubbeld
Voor Steeler Yachts betekent de award een erkenning voor een strategie gebaseerd op innovatie en de durf om anders te zijn. Hans Webbink, CEO van Steeler Yachts: “Er is in feite helemaal geen marktonderzoek aan het concept van de Panorama FlatFloor voorafgegaan. Met onze bestaande modellen van de Steeler Next Generation en de Bronson tender kwamen we tegemoet aan de meeste eisen van onze doelgroep. Maar de drang was gewoon te groot om het idee van een gelijkvloers concept nader uit te werken, waarbij de beschikbare leefruimte aan boord verdubbeld zou worden ten opzichte van traditionele motorjachten.

Samenwerking met Vripack Naval Architects
In samenwerking met Vripack Naval Architects nam het uitdagende ontwerpproces meer dan 1,5 jaar in beslag en werden er maar liefst drie versies van de Panorama ontwikkeld. Naast de bekroonde Panorama FF46, gebouwd van staal met waterverplaatsende romp en een snelheid van 11 knots, heeft Steeler Yachts ook nog een FF48 Offshore (aluminium, 23 knots) en een FF53 (aluminium, triple IPS, 34 knots) ontworpen, die er nu klaar voor zijn om gebouwd te worden.

Hans Webbink: “Wij zijn ervan overtuigd dat de voordelen van het FlatFloor-concept niet beperkt hoeven te blijven tot waterverplaatsers. De ongeëvenaarde ruimte en het unieke zicht en comfort van de Panorama FlatFloor bieden iedere jachteigenaar voor vrijwel alle vaargebieden een uitdagend alternatief voor de momenteel op de markt verkrijgbare (sport)cruisers en jachten.”

Specificaties Steeler Panorama FF46:
Constructie: Staal
Lengte: 14,82 m
Breedte: 4,58 m
Diepgang: 1,12 m
Doorvaarthoogte: 3,36 m / 3,24 m (Canal Du Midi)
Standaard aandrijving: Yanmar 6BY3 160 pk, 2800 tpm
Jury testboot: Twin Yanmar 6BY3, 160 pk, 2800 tpm
CE-categorie: B (zee)

terug