Nieuw systeem Easy Cabio maakt openen en sluiten van de cabrioletkap gemakkelijker

Sloepenmerken Antaris en Maril hebben in samenwerking met Cees Juffermans van Jachthaven Poelgeest een systeem ontwikkeld dat het openen en sluiten van de cabrioletkappen een stuk aangenamer en gemakkelijker maakt: Easy Cabio. Deze noviteit wordt op de aanstaande HISWA in Amsterdam RAI getoond.

Hoe werkt dat? Door de hoofdbuis van de kap in te drukken wordt deze wat korter en ontstaat er in de kap voldoende speling om de drukkers gemakkelijk los te maken en deze later bij het opzetten weer gemakkelijk vast te maken. Door weer op de buis te drukken spant deze zich en wordt de kap strak gezet! Doordat er nog veerruimte overblijft zal de kap altijd strak blijven staan en kan er geen deuk door water ontstaan.

Momenteel worden alle Maril sloepen standaard uitgerust met dit systeem, op de Antaris modellen kan dit systeem tegen meerprijs besteld worden.

terug