Boot Holland vol gas op weg naar jubileum

De inschrijvingen voor de 25ste editie van Boot Holland zijn een stuk vroeger op gang gekomen dan andere jaren. Als de vele reserveringen zo doorgaan, kan dit zomaar betekenen dat de beurs tegen het einde van dit jaar vol zit. Met als gevolg dat twijfelaars de boot missen. Boot Holland verwelkomt twintig nieuwe deelnemers, de staalbouw is zeer ruim vertegenwoordigd en het paviljoen met klassieke schepen wordt twee keer zo groot als in 2014.

Met andere woorden; Boot Holland blijft dé botenbeurs van de Benelux. Beursmanager Pieter Fokkema: “Je voelt aan alles dat men gelooft in Boot Holland. In het product dat we bieden en in de koers die we varen. Dat we in 2014 qua deelnemers vijftien procent zijn gegroeid voelt als een compliment. Ik verwacht ook dat deze groei doorzet want steeds meer bedrijven zien in Boot Holland dé etalage van hun product of dienst op het juiste moment; bij de opening van het watersportseizoen. Het is niet voor niets de beurs met de meeste primeurs.” Dat de inschrijvingen dit jaar eerder zijn dan in het verleden heeft nog een voordeel. Fokkema: “Doordat we vroeg weten wie er komen, kunnen we ook eerder nieuws genereren en de media daarvan voorzien. Dit brengt extra publiciteit voor zowel de beurs als de standhouder.”

De Nr.1 voor staalbouwers
Zoals gezegd is Boot Holland een allround watersportbeurs, maar meteen ook de belangrijkste watersportententoonstelling voor stalen schepen van 9 tot 17 meter. Deze sector verzamelt zich in de Saksenhal met centraal de staalbouwsteiger waar jachtbouwers in de komende editie flink uitpakken. Brandsma Jachten, Pollard Jachtbouw, Bootcentrum Geertsma en FMB komen met twee schepen en Vedette Jachtbouw zelfs met drie. Ook Linssen Yachts, Smelne Yachts, Jachtbouw Meppel, Serious Yachts en Abim Yachting zijn op de 25ste Boot Holland weer van de partij. Fokkema: “Uit het feit dat ze niet alleen naar Boot Holland komen, maar sommige ook met meerdere schepen, spreekt vertrouwen en ervaring. Behalve twee nieuwe jachten presenteert Jachtbemiddeling Van der Veen in Hal 2 weer een steiger met tien jong gebruikte premium jachten.

20 nieuwe deelnemers
Dat Boot Holland de belangrijkste beurs aan het begin van het watersportseizoen is, blijkt wel uit het feit dat steeds meer bedrijven koers zetten naar Leeuwarden. Zo verwelkomt de beurs op dit moment ruim twintig nieuwe deelnemers waaronder Allpa B.V, Nauta Maritiem, VEAM Nautic, Amrit Watersport en Barkaris-Friesland. Deze laatste pakt met een stand van 400 m² meteen groots uit.

Twee keer zo groot
Verder zijn wij verheugd te kunnen melden dat het paviljoen met klassieke schepen voor Boot Holland 2015 twee keer zo groot wordt. Met ruim vijftien klassieke schepen, waaronder twee skûtsjes en een primeur in de vorm van een 12,25 meter lange Lemsteraak, type Visserman, en twintig deelnemers kunnen liefhebbers hier te kust en te keur.

Meer informatie op: www.boot-holland.nl

terug