Belgian Boat Show op koers

Belgian Boat Show, de grootste Belgische watersport-, waterrecreatie- en watertoerismebeurs, heeft er nog nooit zo goed voorgestaan. Dat zegt Christophe Coseyns. ‘We hebben meer dan 200 exposanten die alle waterplezier vertegenwoordigen, samen goed voor zowat 25.000 m² verrassende diensten en producten.’

Geslaagde koerswijziging
De nieuwe hallenindeling en een uitnodigende publieksactie heeft voor editie 2015 het vertrouwen opgevijzeld bij de exposanten. Wie zijn weg wil vinden in de motorboot- of zeiljachtenwereld, varen met dinghies, wie het zoekt in de snellere sportboten en RIB’s of op de jetski, is in Gent aan het juiste adres. Actiesporten zoals kiten, surfen, catamaranzeilen, wakeboarding, stand up paddle (SUP) en de vele vormen van beach activiteiten zijn daardoor veel meer naar de voorgrond gekomen. Vrijwel alle scholen en overheidsdiensten die de absolute beginner tot een volleerd watersporter leiden, zijn er zeker bij.
Het Belgian Boat Show pakket wordt het volledigste ooit aan watersportmogelijkheden, vertegenwoordigd door de beste bedrijven, winkels en specialisten uit de sector. Van boot tot anker, van verzekeraar tot jachthaven, van toebehoren tot de best aangepaste kleding voor iedere watersportvorm, van trailer tot buitenboordmotoren, je vindt het hier allemaal.

Actie
‘Omdat de oude trailerbare boten een kortere weg zouden vinden naar een nieuw publiek hebben we het tweedehands event binnen de beurs ontwikkeld.’ zegt Coseyns. ‘Daarnaast is de indoor beleving nooit zo sterk geweest. Stand up paddle, zeilen en windsurfen en zelfs aquaballen in het demobad. Iedereen kan zijn boarding capriolen tonen op de wavesurfer. We organiseren een (droog) behendigheidparcours: de Belgian Boat Show Games waaraan iedereen gratis kan meedoen.‘ somt Coseyns op.

In de Boat Point, de zone voor lezingen en demonstraties vlak bij de ingang van de beurs, zullen geregeld interessante voorstellingen en lezingen worden gegeven die alle passanten gratis kunnen volgen.

De nieuwe watersporter
Tel daarbij dat er toch een grote reeks aan bijzondere primeurs te zien zullen zijn, waaronder de volledig in koolstof gebouwde nieuwe zeilboot ‘Booty’ – een joint venture tussen scheepswerf van Damme uit Zeebrugge en gerenommeerd jachtontwerpen Frans Maas uit Breskens. Naast de ruim 200 trailerbare boten staan ook grotere motorjachten en 40-voet plus zeiljachten zoals Hallberg-Rassy te wachten op een mogelijke nieuwe eigenaar.

Belgian Boat Show
14-16 & 20-22 februari 2015

Openingstijden
Alle dagen open van 10 – 18u
Op vrijdag 20/02 nocturne tot 22u

Toegangsprijzen
Ticket: € 12
Reductietarief via online voorverkoop: € 10
Groepstarief vanaf 15 personen: € 10
Kinderen < 16 jaar onder begeleiding van ouders, gratis toegang.

Flanders Expo Gent
Maaltekouter 1
BE-9051 Gent
T. +32 (0)9 241 92 11
F. +32 (0)9 241 93 25
Website: www.belgianboatshow.be

terug