Spectaculaire presentatie AntiRoll roldempingsysteem

Luid applaus, vuurwerk en confetti begeleidden de officiële onthulling van het eerste AntiRoll stabilisatiesysteem vrijdag 12 september j.l. bij BurgEquipment in Oostburg, de productiepartner van AntiRoll.

Na intensieve engineering- en testfasen in samenwerking met onder meer MARIN, TU Delft, TU Eindhoven, TNO, Brabant Engineering en Bosch Rexroth, is begin 2014 bij BrugEquipment en zusterbedrijf BurgMetaal de productie gestart van het AntiRoll roldempingsysteem. Het eerste AntiRoll-systeem liep begin september van de band en zal nu, na de feestelijk kennismaking met de markt, worden geïnstalleerd in de 37 meter Wim van der Valk Trawler ‘Vagabundus’.

‘Wij zijn trots dat wij zo’n mooi en geavanceerd volledig Nederlands product voor de maritieme industrie mogen produceren. Het is een plezier om met de mensen achter AntiRoll, Arnold van Aken en Patrick Noor, te werken. Hun kennis en ervaring op het gebied van stabilisatoren is zeer groot. Dat geeft ons, maar ook de klant, veel vertrouwen. De reacties van de gasten na de presentatie waren overweldigd en veelbelovend.’ Aldus Piet van Burg, eigenaar BurgEquipment en BurgMetaal en aandeelhouder AntiRoll.

AntiRoll, is een gepatenteerd roldempingsysteem speciaal ontwikkeld voor superjachten. Dankzij de unieke dubbelassige vinnen welke roteren tijdens het varen en een flappende beweging maken als het jacht stilligt, stabiliseert AntiRoll zowel onderweg als wanneer het jacht ten anker ligt zonder concessie te doen aan de prestatie in één van beide omstandigheden.

De gekromde high aspect vinnen hebben tijdens het varen 50 tot 75% minder weerstand door het water dan traditionele vinnen hetgeen een positief effect heeft op de snelheid en het brandstofverbruik. Daarnaast heeft de flappende beweging van de vinnen een veel groter liftend effect dan vinnen die alleen roteren als het schip stilligt. Bovendien kunnen de vinnen tegen de romp, dan wel deels verzonken in de romp, worden weggedraaid met als gevolg dat het systeem ook geschikt is voor zeiljachten en snelle motor jachten. AntiRoll maakt gebruik van een slimme hybride aandrijving waardoor het systeem relatief weinig vermogen vraagt.

Voor meer informatie: www.antiroll.com

terug