HISWA te water 2014 geopend door Minister Schultz van Haegen

Minister Schultz van Haegen van Infrastructuur en Milieu heeft vanochtend om 11.30 uur het officiële startsein gegeven voor de HISWA te water 2014. Zij deed dit samen met een leerling van basisschool OBS IJ-Plein uit Amsterdam-Noord middels het luiden van de historische HISWA-scheepsbel. De schepen op de bootshow haakten hier meteen op in door het blazen van hun scheepshoorn, hetgeen een luid geschal over het IJ veroorzaakte.

Minister Schultz: “Hier beleef je dat Nederland op en top een waterland is: het water als bron van plezier, van recreatie, van ondernemen. Het is een economische factor van betekenis. Als je alles bij elkaar optelt op nationaal niveau, dan kom je op zo’n 5 miljard euro per jaar! De vaarwegen liggen er uitstekend bij. Maar we willen dit ook zo houden. Ik vind het heel belangrijk dat we blijven investeren in een goed netwerk van vaarwegen.”

Waterrecreatie Nederland
Tevens werd het nieuwe logo van “Waterrecreatie Nederland”, de nieuwe naam van het publiek-private samenwerkingsverband Stichting Recreatietoervaart Nederland (SRN) onthuld. Daarmee werd weer een stap gezet in de realisatie van de ambities van de Toekomstvisie Waterrecreatie Nederland 2025.

HISWA te water 2014
De HISWA te water vindt nog tot en met zondag 7 september 2014 plaats in Amsterdam Marina op de NDSM-werf. Openingstijden dagelijks van 11.00 – 19.00 uur. Toegangskaarten zijn online met korting te bestellen en tijdens het evenement ook aan de kassa. Meer informatie is te vinden op www.hiswatewater.nl.

terug