Herontwikkelde lijn M-Line scheepsdieselmotoren van VETUS gelanceerd op de HISWA te water

Op dinsdag 2 september, de openingsdag van de HISWA te water 2014, presenteerde VETUS haar nieuwe lijn scheepsdieselmotoren. De leverancier van bootonderdelen spreekt van een ‘redesign’, maar de herontwikkeling omvat veel meer dan dat. Niet alleen zijn de looks van de motor aangepakt, ook de functionaliteit is aanmerkelijk verbeterd.

Watergekoelde top cover
De meest in het oog springende verandering van de gemoderniseerde motorlijn is de innovatieve watergekoelde top cover. Deze is naast elegant ook effectief. Het grote koelelement is direct boven de cilinderkop gemonteerd waardoor het de stralingswarmte van de motor efficiënt absorbeert en een temperatuurreductie van maar liefst 15 graden Celsius mogelijk is. Daarbij werkt de cover ook als geluidsdemper – met een kruissnelheid van 2200 toeren is deze motor vrijwel geruisloos – en is deze goed bruikbaar als opstap, wat het werk rondom de motor vergemakkelijkt.

Nog meer gebruikersgemak
Uiteraard kent de nieuwe M-Line nog veel meer gunstige toevoegingen en veranderingen ten opzichte van haar voorganger. Zo zijn de serviceonderdelen zoals zekeringen en relais, dieselfilters en brandstofaansluitingen, de impeller, oliepijlstok, en het oliefilter nu eenvoudig te bereiken. Optioneel kunnen de olie- en dieselfilters aan de voorkant gemonteerd worden waardoor het onderhoud nog gemakkelijker wordt gemaakt.

Verder is elke motor voorzien van een elektrische brandstofpomp die geschakeld wordt via het contactslot en ook aan de warmtewisselaar is met 26 verbeteringen flink aandacht besteed. De kunststof beschermkap aan de voorzijde verbetert de veiligheid en uitstraling. Alle pulleys en V-snaren zijn afgeschermd waarmee de motoren aan de EC Machinery Directive voldoen.

Zoals we gewend zijn van VETUS kennen deze motoren een garantieperiode van vijf jaar, waarvan de eerste drie jaar volledig zijn.

Een nieuwe stap
Na de introductie op de HISWA te water volgen de grote internationale beurzen waar VETUS de nieuwe lijn actief zal promoten. Marketing Manager Babette van Waes: “We zijn zeer trots op dit nieuwe product. De nieuwe M-Line laat zien dat we meer zijn dan een leverancier en dat we zelf ook op hoog niveau ontwikkelen. Met deze reeks zijn VETUS en onze klanten klaar voor de toekomst.”

Zelf de nieuwe M-Line bewonderen? Het VETUS-team is tot en met 9 september te vinden op stand K620 op de HISWA te water in Amsterdam.

www.vetus.com

terug