Exportpromotie van de Nederlandse jachtbouw krijgt vaart

Vandaag is op de HISWA te water in Amsterdam de Quality Boats Holland Guide 2015 gepresenteerd. Op de beursstand van de werf Gebr. van Enkhuizen nam Ronald van Enkhuizen, voorzitter van de HISWA-afdeling Jachtbouw, het eerste exemplaar in ontvangst. De Quality Boats Holland Guide is een Engelstalig jaarboek met een overzicht van Nederlandse jachtbouwers in het segment tot 30 meter scheepslengte. Deze tweede editie is gegroeid van vorig jaar 52 naar nu 84 Nederlandse merken mede dankzij collectieve deelname van de HISWA Orange Yachting Group, het exportplatform van HISWA voor jachten tot 24 meter. Het boek wordt in de komende maanden verspreid op 8 grote internationale botenbeurzen voor de promotie van de Nederlandse watersportindustrie.

De Quality Boats Holland Guide is het papieren onderdeel van een exportinitiatief waar ook beurzen en internet deel van uitmaken. De beurzen met samen circa negenhonderdduizend bezoekers zijn Yachting Festival Cannes (F) en Interboot (D) in september, Hanseboot (D) in oktober, Boot & Fun (D) in november, Salon Nautique de Paris (F) in december, Boot Düsseldorf (D) in januari 2015, Belgian Boat Show (B) in februari 2015 en tot slot de Russische botenbeurs Moscow Boat Show in maart 2015. Het doel is om kopers naar Nederland te trekken. Vanuit eigen stands met deskundige bemanning, worden de beursbezoekers gekwalificeerd en voorzien van een exemplaar, evenals van brochures van de deelnemers en advies over de Nederlandse watersportindustrie. Op de website QualityBoatsHolland.com is alle informatie ook online te vinden en kunnen bezoekers meteen doorklikken naar de eigen site van de werf.

Jan-Pieter Oosting van organisator YachtFocus zegt: “Er liggen prachtige groeikansen in het buitenland voor onze innovatieve en kwalitatief hoogstaande jachtbouw. Je moet de kopers persoonlijk opzoeken, want het is moeilijk scoren in internetzoekmachines over de grens. Dus zijn ook andere kanalen nodig zoals beursdeelnames en ouderwets drukwerk. Ons bedrijf wil maximaal effect bereiken tegen minimale kosten en we zijn blij te zien dat het Quality Boats Holland-initiatief aanslaat.”

www.qualityboatsholland.com

terug