1180 pechmeldingen voor Botenwacht

Volgens de tellingen tot 12 september werd er tijdens dit vaarseizoen al 1180 maal de hulp ingeschakeld van landelijk pechhulpverlener Botenwacht Nederland. Ondanks dat het vaarseizoen nog niet helemaal voorbij is betekent dat nu al ruim 300 pechmeldingen meer dan vorig jaar. Watersporters die zijn getroffen door bootpech, bellen simpel het landelijke pechhulpnummer en worden dezelfde dag nog voorzien van technische assistentie aan boord.

Meerdere factoren spelen hierbij een rol, zo vertelt Mick Eijsten van Botenwacht. “Allereerst natuurlijk het weer. Enerzijds viel augustus dit jaar grotendeels in het water, anderzijds hadden we al in maart van dit jaar aangenaam weer. Het vaarseizoen begon dan ook veel vroeger dan het vorige jaar toen we eigenlijk pas in juli verwend werden met mooi weer. Daar waar we vorig jaar dus feitelijk maar 2 echte watersportmaanden hadden, waren er dat dit jaar zeker 5. Andere factor is het groeiend aantal watersporters dat van onze pechhulp op het water gebruik maakt. Naast een groeiend aantal eigen leden maken ook, de met Botenwacht samenwerkende grote verzekeraars, in toenemende mate dankbaar gebruik van onze landelijke pechhulpdienst voor de recreatievaart.”

Opvallend is dit jaar dat er minder problemen waren door bacterievorming in de brandstoftank. Dit verschijnsel begint bij elke watersporter uiteindelijk de nodige aandacht te krijgen. Men is zich er dan ook steeds meer van bewust dat de problemen ten gevolge van sludge in de tank makkelijk te voorkomen zijn door het gebruik van bacteriewerende of bacteriedodende middelen. Botenwacht brengt dit dan ook al jaren onder de aandacht. Zeker Bardahl BDC en Grotamar 71 zijn uitstekende middelen. Ook tijdens de winterstalling straks, is het van belang dat u de brandstof goed conserveert. Meer informatie over deze juiste additieven vindt u op  www.botenwacht-shop.nl.

terug