Xc 45 tweede generatie als wereldprimeur op de Hiswa te Water

In 2008 verraste X-Yachts iedereen met de ontwikkeling van de Xcruising serie. Nu, 6 jaar, 250 Xcruising jachten en ongeveer een miljoen nautische mijlen verder zijn we klaar voor de volgende stap. De opgedane ervaringen van een grote groep Xcruising zeilers zijn verzameld en verwerkt, waarop X-Yachts met trots de tweede generatie Xc 42 en Xc 45 introduceert.

Enkele verbeteringen zijn doorgevoerd, zo worden de zwemplatforms vergroot, is er meer bakskistruimte beschikbaar en worden er standaard RVS beugels bij de stuurwielen gemonteerd. Optioneel kan hierop ook de gashendel geplaatst worden.

Het interieur is volledig ge-restyled met nog meer daglicht (dankzij de grotere ramen in de romp) en meerdere praktische oplossingen. Zo is de kombuis opnieuw ingedeeld, waardoor deze nog praktischer is in gebruik. Ook is er rekening gehouden met inbouw van bijvoorbeeld een Nespresso apparaat. LED verlichting (zowel direct als indirect) in het schip is ook standaard, net als grote lades onder het bed in de voorhut voor beter toegangbare opbergruimte. De nieuwe generatie Xc 45 krijgt een standaardprijs van € 481.600,– incl. BTW en de Xc 42 € 405.400,– incl. BTW.  

De eerste Xc 45 zal als wereldprimeur te bewonderen zijn tijdens de Hiswa te Water bij X-Yachts Holland op stand E42. De Xc 42 zal zijn debuut beleven tijdens de Hamburg bootshow.

http://www.x-yachts.nl/ 

terug