Twaalfde editie Motorboot Sneek

Met een kleine driehonderd nieuwe en jong gebruikte motorjachten zowel in staal als in polyester staat Sneek van 31 oktober t/m 2 november in het teken van de twaalfde editie van Motorboot Sneek. Nieuw is dat de organisatie ook andere werven de mogelijkheid biedt hun schepen tentoon te stellen.

Marije Mulder van Motorboot Sneek: “Het is een pilot met Jachtwerf de Boarnstream als eerste deelnemer die een schip bij Jachtmakelaardij De Valk tentoonstelt. Het idee is dat er in de toekomst meer bedrijven van deze mogelijkheid gebruik maken. Deze worden dan in de verhuurhaven van Aquanaut Yachting gecentreerd.” Overigens blijft dat openstellen van het bedrijf en het daarmee bekende kijkje in de keuken niet beperkt tot botenbouwers, importeurs en jachtmakelaars. Mulder: “Ook het bekende ontwerpbureau Vripack Naval Architects doet mee. Hier worden presentaties gehouden en wordt uitgelegd hoe de ontwikkeling van een schip tot stand komt.” Motorboot Sneek is de grootste presentatie van motorboten van ons land en trekt jaarlijks meer bezoekers, waar beurzen te maken hebben met een verminderde belangstelling. Mulder: “De werven laten vaak het complete gamma zien. Dat zou op een beurs veel te kostbaar zijn. Daar komt bij dat het uniek is dat je zoveel werven zo dicht bij elkaar hebt, het voor de bedrijven niet veel extra kosten met zich meebrengt en de toegang voor de bezoeker gratis is. Omdat veel bezoekers er een weekendje Sneek van maken, hebben we arrangementen met hotels, en in de toekomst ook met restaurants.”

Grootste presentatie van motorboten in ons land
Motorboot Sneek is uitgegroeid tot de grootste presentatie van motorboten in ons land. Naast kijken, vergelijken en proefvaren staan de werven open voor alle vragen, wordt verteld wat er allemaal bij de bouw van een schip komt kijken, zijn er schepen in aanbouw te zien en zijn er diverse presentaties van toeleveranciers. Alles natuurlijk onder het genot van een hapje, drankje en vrolijke noot. Motorboot Sneek is een zeer bijzondere samenwerking tussen negen bouwers, importeurs en een jachtmakelaar in en rond Sneek. De negen aangesloten bedrijven zijn: Aquanaut Yachting, Brandsma Jachten, Da Vinci Yachts, De Valk Jachtmakelaars, Jansma Jacht, Jetten Yachting, Privateer Yachts, SK-Jachtbouw en Vivante Yachts.

Nieuwe dek-indeling
Jansma Yacht introduceert tijdens de Najaarsshow van Motorboot Sneek de nieuwe Bavaria Sport 400 in Coupe-uitvoering. De boot krijgt in alle modelvariaties een volledig nieuwe dek-indeling. Hierdoor is er veel meer zitplaats aan dek dan bij zijn voorganger zonder de zonaanbidders te vergeten. De U-zit achterop kan namelijk tot zonnebed worden omgebouwd. Door eenvoudig op de knop te drukken zakt de tafel en met twee vulkussens is het zonnedek klaar voor gebruik. Ook het interieur is helemaal nieuw. Met andere materialen, kleurstellingen en ruime keuzemogelijkheden.

Revolutionaire vormgeving
Aquanaut Yachting komt met de Andante 438 OC. Een toonaangevend nieuw motorjacht door revolutionaire vormgeving en eigenschappen, zoals meer snelheid met minder brandstof, rechtopstaande en kogelronde raampartijen voor en een eigenwijs interieur. De Andante is een ‘cross-over’ van een open kuip jacht en een trawler. Na de Andante 438 (13,15 m), volgen in de nabije toekomst de Andante 472 (14,15 m) en de Andante 500 (14,95 m). Alle modellen zijn met een open kuip (OC) of een achterkajuit (AC) leverbaar.

Zeer goede vaareigenschappen
Brandsma Jachten presenteert de 1100 AC, het nieuwste model in de Brandsma Vletten-serie. Het motorjacht is compleet ingericht met centrale verwarming, generator, airco et cetera. Door de multiknik rompvorm heeft het schip zeer goede vaareigenschappen, ook op ruim water. Op het achterdek een comfortabele U-bank met luxe kussenset en praktische en ruime tent. Het schip is volledig gebouwd volgens CE-categorie B en voorzien van een betrouwbare en zuinige Yanmar 110 pk diesel en een zware boeg- en hekschroef. Verder heeft het schip een ruim zwemplateau met twee veilige ronde trappen.

Leefgedeelte gelijkvloers
Voor de binnenwateren, kustwateren én zeeën heeft Privateer Yachts de nieuwe Flybridge 49 ontwikkeld. Het leefgedeelte ligt geheel gelijkvloers; achterdek, salon, kombuis en stuurstand op één niveau. De riante flybridge met doorvaarhoogte van 3,45 meter schept mogelijkheden voor tochten om of door Frankrijk. Het schip meet 14,95 x 4,75 x 1,35 meter, heeft een brandstoftank met een inhoud van 3.750 liter en wordt aangedreven door een John Deere van 201 pk. Classificatie CE-A.

Vloeiende lijnen
Jetten Yachting maakt school met de Jetten 50 MPC. De vloeiende lijnen met een knikje in het plaatwerk, geïntegreerde handreling in het glas van de opbouw, de verzonken ankerlier, het glazen paneel in het voorste deel van de opbouw en de speciaal voor dit schip ontworpen hoekige uitlaten, geven de 50 MPC een unieke identiteit. Het motorjacht is ontworpen volgens het mid-cabin-concept. Dit betekent dat de master bedroom in het middelste deel van het schip is geplaatst. Dit biedt maximaal comfort en ruimte. Bijzonder is verder dat in de driehutten-versie de hut aan bakboord door middel van het unieke ‘easy convert cabin systeem’ naar eigen behoefte is in te delen. In een handomdraai kan er een kantoor met bureau of een luxe cabine met stapelbed van.

Deur in de spiegel
De nieuwe Da Vinci 30 wordt de eerste in de lijn met een deur in de spiegel om in te spelen op de internationale vraag. In de kuip is zoals bij alle Da Vinci’s een royale zitbank gecreëerd die tevens als zonnebed gebruikt kan worden. In de kuip bevindt zich verder een keukenunit met grilplaat, wasbak en ruime koelkast. Binnen een ruim toilet en is er keuze voor een rondzit die omgebouwd kan worden tot royaal bed, of een hut met een vast bed.

Motorboot Sneek vindt plaats op vrijdag 31 oktober tot en met zondag 2 november, dagelijks van 11.00 tot 17.00 uur.

www.motorbootsneek.nl 

terug